utorak, 1. prosinca 2015.

Trolling Savage Gear Preyevima 

Laka panula je jedna od najzabavnijih tehnika ribolova na moru koja će vam donijeti dobre ulove tijekom cijele sezone a zbog svoje jednostavnosti i lovnosti mogu je prakticirati svi koji se odluče provesti par sati na moru a posjeduju bilo koju vrstu plovila poput malog gumenjaka ili plastične pasarice. Najbolje vrijeme za panulaše je sami cik zore ili mirno predvečerje kada sunce počinje padati za obzor. U tih sat ili dva na dobrim poštama može se uloviti sasvim pristojna količina ribe koje ne spadaju u super kapitalce ali često vas mogu iznenaditi i ulovi poput većih brancina ili pokoje palamide,lice ili strijelke koje su početkom zime čest gosti u priobalju. 

Lagana panula obično se vuče bez dodatnih otežanja a najčešći mamci su varalice- vobleri koji imitiraju gavune ili sitnu plavu ribu. Zato se biraju varke izduženog tijela i uskog profila te svijetlijih boja koje svojim izazovnim teturanjem najlakše isprovociraju grabežljivce na napad. Pri kretanju iz luke, varalice puštamo iza sebe već nakon desetak metara a idealno ih je pustiti trideset do četrdeset metara iza plovila. Brzina plovidbe treba biti ona pri kojoj varalica ima najbolju akciju- glavinjanje kroz more.To najlakše ustanovite puštejući varalicu uz bok broda i promatrate kako se ponaša. Ne smije se okretati oko svoje osi i raditi „ preživčano „ nego se treba valjati sa strane na stranu što je optimalna akcija. Idealni za taj stil ribolova su SG Preyevi-suspend vobleri koji su se već dokazali na Jadranu. U njima se nalaze tungsten kuglice koje im daju rezonantni zvuk koji pojačava vibraciju i akciju varalice čini atraktivnijom. 

Za sigurniji dril tu su kvalitetni split ringovi i trokuke (uz njih u svakom pakiranju dolaze i rezervne jednokuke udice koje su već montirane na split ring) što garantira bolju realizaciju u kontri kao i sigurnije izvlačenje većih morskih grabežljivaca poput lice na slici. Preyevi dolaze u četiri veličine- 7,1 cm, 8,9 cm, 9,1 cm i 11,5 cm što pokriva sve vidove trollinga i varaličarenja na moru.


Nema komentara:

Objavi komentar