utorak, 15. prosinca 2015.

Savage Gear Sandeel Slug- favorit za morske grabežljivce
Dolaskom noći, jatni grabežljivci poput šaruna, ušata lokardi ili manjih brancina se pojavljuju bliže obali a jedini problem koji moramo riješiti je pronaći na kojoj se dubini jato trenutno zadržava.

 Kao mamac su se najbolje pokazali manji silikonci u obliku jeguljice sa malim repićem koji ne radi preveliku vibraciju a tu favoritsku ulogu uvijek odnosi fantastični savage Gearov Sandeel Slug- varalica kojom se love sve vrste manjih morskih predatora. U početku, najbolje je krenuti bacati Sandeel Slugove na pripadajućim SG Darter „špičastim“ jig glavama težine 5-7 grama koje Slugovima daju jedinstvenu akciju. S takvim težim glavama ćete brže pretraživati slojeve mora i prije stići do dna gdje se početkom noći grabežljivci najčešće i zadržavaju. Grizevi se događaju u propadanju Sluga a na štapu se očituju kao lagani kvrcaj koji se osjeti na vrhu. 

Fora je u tome da kada jednom pronađete na kojoj su dubini, odaberete odgovarajuću (lakšu ili težu) „špičastu“ glavu koja će relativno brzo doći do dubine gdje se npr, jato šaruna ili ušata nalazi, a opet, neće prebrzo proći kroz taj sloj mora. Tu su se odlično pokazale multicolor upredenice koje su označene drugom bojom svakih pet ili deset metara i preko kojih ćete osjetiti svaki, pa i najmanji dodir varke sa ribom ili podvodnom preprekom. Ako ne dobijete griz sve do dna, počnite ravnomjerno namatati i povremeno trzati vrhom štapa prema gore svako malo radeći kratke pauze puštajući silikonca da opet slobodno tone. 

Kada ih pronađete, držite varku na toj dubini i vodite je što sporije radeći kratke trzaje iz zgloba sve dok je ne napadnu. Kada prestanu gristi, to ne znači da su otišli nego su promijenili sloj mora i cijela igra može ponovo početi. Uglavnom se s početkom noći lovi dublje a kasnije se može loviti i pod samom površinom, čak i na viđeno, jer agresivni predatori poput brancina ili lokardi odaju svoje prisustvo pljuskanjem po površini u napadu na gavune i drugu sitnu ribu.

Nema komentara:

Objavi komentar