petak, 17. srpnja 2015.

Prologic XC serija udica

XC serija udica lovi sve, velike i male ribe!!!

Prologic XC 1 model
Klasična „wide gape“ šaranska udice širokog luka. Karakterizira je lagano, prema unutra uvrnuta ušica udice kao i njena velika snaga koja se može naslutiti iz samog pogleda na udicu. Ovaj se model svakako može koristiti prilikom izrade velikog broja predveza-sistema od najjednostavnijih do onih složenijih koji uključuju D-rig montaže, upotrebu shrink tubica itd. Od srodnih modela drugih proizvođača a radi lakše predodžbe o obliku udice  možemo spomenuti Korda Wide Gape model te Gamakatsu Specialist. Dostupne veličine Prologic XC 1: 2,4,6 i 8.

Prologic XC 3 model

Specifičan šaranski model namijenjen izradi Chodda sistema ali i svih drugih vrsta predveza u kojima ćemo koristiti tvrde materijale a prvenstveno fluorocarbon ili monofil. Osnovna karakteristika je ravna ušica udice te široki luk koji omogućuje sigurnije kvačennje i držanje ribe. Osim kod navedenih sistema ovaj će model u manjim veličinama (6 i 8) biti izvrstan izbor za sve popularniji zig-ribolov. Od srodnih modela drugih proizvođača možemo spomenuti Kordin model Choddy i Gamakatsov A1 Specialist. Dostupne veličine modela Prologic XC 3: 1,2,4,6 i 8.

Prologic XC 4 model
Ovaj model prava je zvijer od udice. U klasičnim izvedbama sistema s dlakom sa ili bez tubice na vratu udice ova udica ima nepogrešivu penetraciju s visokim postotkom ubadanja a riba gotovo da nema šanse otkvačiti se. Kao i kod sličnih modela drugih brendova (Owner Fly Liner, Korda Kontinental, Gamakatsu G-carp A1 Super) ova je udica namijenjena za ribolov na teškom terenu s puno loma i zadijeva gdje riba ima velike šanse otkačiti se i gdje udica mora odraditi velik dio posla. Dostupne veličine modela Prologic XC 4: 2,4,6 i 8.


Prologic XC 5 i XC 6 modeli

Seriju šaranskih udica Prologic je zaključio klasičnim modelom u stilu Curved Shank Elite koju karakterizira nešto zatvoreniji luk, vrh udice okrenut prema unutra te zaobljeni vrat udice a sve te karakteristike osiguravaju izvrsnu prezentaciju i vrhunsko „držanje“ ribe prilikom drila. Razlika izme đu ova dva modela je da je XC 6 malo deblji i sa ušicom još više zakrenutom prema unutra. Ovi modeli mogu se koristiti kod raznih sistema bilo da se radi o najobičnijem čvoru bez čvora i dlakom ili pak o raznim varijantama d-riga i sistema sa teškim priborom za ribolov u lomu. Prave udice za prave šaranske „šmekere“ a dostupne veličine su 2,4 i 6.


Nema komentara:

Objavi komentar