petak, 27. rujna 2013.


 

RON TOMPSON SEABOSS SERIJE TELESKOPSKIH ŠTAPOVA
ZA MORSKI RIBOLOV
 

Seaboss serija štapova napravljena je kako bi se morskim ribolovcima predstavio univerzalni proizvod kojim se može loviti svim tehnikama klasičnog ribolova sa obale ili čamca na moru.


 
 
To je štap koji možemo nazvati klasičnim predstavnikom bolentino serije štapova koji su predviđeni za ribolov iz barke. Usidreni ili u driftingu, s takvim štapovima se na dno spuštaju sistemi s naješkanim udicama namijenjenima oboritoj ribi koja živi uz rub brakova na kojima se najčešće lovi. Štap ne smije biti predugačak radi lakšeg ribolova na relativno uskome prostoru na čamcu, ali niti prekratak kako bi lakše zakačili i kontrolirali ribu prilikom borbe. Seaboss teleskopi dužine 2,10 i 2,40 m te gramaže do 250 g mogu se koristiti u ribolovu iz čamca za niz tehnika poput skosanja lignji, lakše i srednje panule ili dubinskoga bulentina što im omogućuju izmjenjivi vrhovi različitih gramaža dok se modeli dužine 2,70 i 3,0 m mogu koristiti kako iz čamca tako i sa obale.
 
 
Tolikim izborom različitih dužina, ova serija štapova postaje univerzalna i za korištenje u klasičnome bolentinu, ali i prilikom korištenja turske panule, sabikija. Svojom mekanom, multicolor špicom pokazat će i najmanje dodire oprezne lignje prilikom skosanja iz čamca a akcijom savršeno odgovara i za priobalnu panulu.

Napravljen je od miksa visokomoduliranih karbona koji blanku daju brzu akciju koja ukomponirana sa mekanim vrhom tvori idealnu kombinaciju klasičnog bolentino štapa. U standardni DPS-20 držač role stane većina srednjih i većih stacionarnih rola koje se obično koriste u ovoj tehnici ribolova. S obzirom na to da se u zadnje vrijeme kao osnova u bolentino ribolovu iz čamca najčešće koristi upredenica, na Seabossu su zbog toga namotane visoko kvalitetne Titanium Oksid vodilice.

 


Nema komentara:

Objavi komentar