ponedjeljak, 6. veljače 2017.

Okuma CX štapovima na staklenookog razbojnika
Rijetko koja riba izaziva toliko osjećaja kod kontinentalnih ribiča. Tragovi vampirskih zuba na postavljenim ribicama ili varalicama prepričavaju se u dugim zimskim noćima sa strahopoštovanjem jer, možemo to slobodno priznati - veliki smuđ jedan je od najpoželjnijih trofeja svih ribolovaca. Ne love se često zbog svoje specifične naravi kojom i majstore smuđolovce zna dovesti do ludila, ali možda je tako i bolje jer upisati zubatog razbojnika u riznicu trofeja veliki je gušt zbog kojeg su mnogi spremni visiti i cijelu zimu na vodi. 

A sada, prije mrijesta i lovostaja tek dolazi najbolje vrijeme za kapitalce za koje su potrebni pouzdani i čvrsti štapovi brze akcije i osjetljivog vrha poput Okumine CX serije.
Okumina serija CX štapova definitivno je predviđena za najveće napore u modernom špinerskome ribolovu. 

Žilavog blanka i super brze akcije, CX- blankovi su izrađeni od 30t Fast action karbona predviđenog za japansko tržište, vodilice su kvalitetne Long lasting SIC anti tangle Guide dok je držač role izrađen kao nova C40-X serija specijalno dizajnirana za osjetljive Japance. Takvim perfomansama omogućuju ljubiteljima varaličarenja da s istim štapom mogu obavljati sve vidove i tehnike koje se primjenjuju u kontinentu kao i na moru a pogotovo do izražaja dolaze u zimskome ribolovu smuđa ili štuke na silikonske varalice. Dolaze u tri dužine i gramaže: 255 cm od 15-45g, 270 cm od 10-35g te 270 cm od 20-60g jačine.

Nema komentara:

Objavi komentar