utorak, 15. studenoga 2016.

Gdje i kako koristiti Kanji skosavice

 Iako su Kanji Clicks i Clicks Pro Spec japanske skosavice po obliku klasični „Egi“ modeli koji se najčešće koriste u lignjolovu s obale, postoji cijeli niz načina, taktika i tehnika kako se ove vrhunske skosavice mogu koristiti.

 Ubojite u lignjolovu sa obale na klasični stil povlačenja kako se lovi na cijeloj našoj obali, sa većim modelima poput 3.0 Deep modela u Pro Spec seriji ili 3.0 i 3.5 veličinama u Clicks seriji, mogu se koristiti i na dubljim terenima koji se nalaze dalje od obale gdje su jednako uspješne same ili na montaži s olovom- popularnoj „drop shot“ verziji. Naravno, manji modeli i jedne i druge serije su ubojiti u priobalju a s obzirom na ogromnu paletu modela, veličina i boja, Kanji skosavice pokrivaju sve uvjete s kojima se današnji lignjolovac može susresti. Osim što se mogu koristiti u priobalnom lignjolovu, Kanji proizvodi su se pokazali vrlo lovni i u tehnikama lignjolova iz plovila. Prije svega tu mislimo na panulu sa dodatnim otežanjem poput olova čuvara gdje su rezultati bili vrlo dobri, a još bolje se pokazala tehnika polaganog driftanja bez paljenja motora. Tom tehnikom možete prevariti i najopreznije lignje koje su se prestale hraniti nakon najboljeg perioda- sumraka. 

Najmanji modeli poput Clicksa 2.0 i 2.5 savršeno su izbalansirani i stajati će u vodoravnom položaju i kada se montiraju na standardni sistem za ribolov skosanjem iz barke sa korištenjem peškafonda ili olova s vrtilicom na kraju osnovnoga najlona. Jedna od najlovnijih varijanti u lignjolovu iz plovila, bilo usidrenoga ili u polaganom driftu, korištenje je većeg modela poput Pro Spec 3.0 deep koji se zabaci štapom niz kurenat i pusti se da slobodno pada i pretražuje sve slojeve mora dok se na drugom štapu koriste standardni sistemi. Upravo ovom tehnikom, Kanji vam uvijek može donijeti bonus ulov i, prije svega pomoći vam da pronađete u kojem se sloju mora lignje ili sipe u tom trenutku nalaze. 

Nema komentara:

Objavi komentar