ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Ljetni sipolov Kanji skosavicama

Ribolov sipa s obale je jako slična tehnika kao i varaličarenje ili jako sporo jiganje sa silikonskim varalicama. Sipa je vrlo proždrljiv predator i tamo gdje ste pronašli veću koncentraciju sitne ribe ćete gotovo sigurno pronaći i sipe.
 Za lov sipe potražite pjeskoviti teren sa poljima trave posidonije i pokojom grotom jer tu se sipe najviše vole zadržavati a iako Iako ih se uspješno može loviti i noću, dnevni ribolov ipak daje najbolje rezultate. Najbolje je biti na poziciji i krenuti s ribolovom u cik zore. Kada odaberete poziciju i Kanji skosavicu iz serije Clicks ili Pro Spec kojom mislite loviti, sipolov počinje. Zabacite skosavicu i pričekajte da potone do dna i tada počnite s laganim okretanjem ručice bez puno cimanja vrha štapa. Kada ste povukli skosavicu kojih pola metra, stanete i pustite je da opet potone. Odličan je trik da skosavicu par puta lagano cimnete i dok tone, jer se sipa često baci na skosavicu čim krenemo s novim povlačenjem. Ovu radnju ponavljamo sve dok skosavicu ne dovučemo skroz do obale, te ponovno zabacimo u lepezi kako bi pretražili što više terena jer sipa je lijeni grabežljivac koji neće ganjati plijen koji joj se učini težak za uloviti ga.


U ljetnom se sipolovu najbolje lovi sa većim modelima skosavica poput Clicksa veličine 3.0 ili 3.5 ili Pro Speca Deep vel. 3.0 u kričavim nijansama bijelih, narančastih ili zelenih boja.

Nema komentara:

Objavi komentar