ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

PROLJETNI SIPOLOV I LIGNJOLOV SA KANJI SKOSAVICAMA



Sipolov zna biti jako interesantan vid ribolova kada ih ima i kada se bacaju na skosavice a pogotovo je to sada slučaj u ranoproljetnom periodu godine. Osim na neviđeno pretraživanje terena u priobalju, vrlo zabavan ribolov je kada ih lovite na viđeno. U plićaku gdje dolaze na mrijest ćete ih uvijek vidjeti u paru. Skosavicu uvijek prvo bacite većoj sipi, ženki, jer će ona pobjeći ako prvo izvadite manjeg muškića. Ako ste sve odradili kako treba, možete pokupiti obje sipe. Za sipe su se najbolje pokazale velike skosavice veličine 3 ili 3,5 jer imaju najveće rozete i s njih najmanje ispadaju prilikom vađenja. Za razliku od lignji, sipe će ponovo napasti skosavicu i ako su već par puta pale s nje, ali nemojte ih forsirati prilikom izvlačenja i imajte spreman podmetač pa će se realizacija povećati za 100 %.
Inače ubojite u lignjolovu sa obale na klasični stil povlačenja, sa većim modelima poput 3.0 Deep modela u Pro Spec seriji ili 3.0 i 3.5 veličinama u Clicks seriji, dostupni su i dublji tereni koji se nalaze dalje od obale gdje se mogu koristiti same ili na montaži s olovom- popularnoj „drop shot“ verziji. Naravno manji modeli i jedne i druge serije su ubojiti u priobalju a s obzirom na ogromnu paletu modela, veličina i boja, Kanji skosavice pokrivaju sve uvjete s kojima se današnji lignjolovci i sipolovci mogu susresti. Osim što se mogu koristiti u priobalnom lignjolovu, Kanji skosavice sada uspješno možete koristiti i u tehnikama sipolova iz plovila. Prije svega tu mislimo na panulu sa dodatnim otežanjem poput olova čuvara gdje su rezultati vrlo dobri, a još bolje se pokazala tehnika polaganog driftanja bez paljenja motora. Tom tehnikom možete prevariti i najopreznije sipe i lignje. Najmanji modeli poput Clicksa 2.0 i 2.5 savršeno su izbalansirani i stajati će u vodoravnom položaju i kada se montiraju na standardni sistem za ribolov skosanjem iz barke sa korištenjem peškafonda ili olova s vrtilicom na kraju osnovnoga najlona.
 Jedna od najlovnijih varijanti u sipolovu iz plovila, bilo usidrenoga ili u polaganom driftu, korištenje je većeg modela poput Pro Spec 3.0 deep koji se zabaci štapom niz kurenat i pusti se da slobodno pada i pretražuje sve slojeve mora dok se na drugom štapu koriste standardni sistemi. Upravo ovom tehnikom, Kanji vam uvijek može donijeti bonus ulov.



Nema komentara:

Objavi komentar