četvrtak, 22. siječnja 2015.

SA OCTANOM U ZIMSKO VARALIČARENJE NA MORU

Sa sobom je dovoljno ponijeti lagani špinerski štap i kutiju sa hrpom malih varalica i krenuli put odabranih pozicija i mnogih bezimenih molova koji se nalaze u zavjetrini a na koje na koje usput naiđete. Preko dana se u tim mjestima može vidjeti samo slaba aktivnost sitnije ribe, ali daleko važnije nam je dobro proučiti teren i naći potencijalno dobre pozicije za ribolov po noći. Naime, po danu se light spin tehnikom ribolovac može dobro zabaviti loveći samo pokojeg škrpuna, glavoče i paukove uz obalu ali prava akcija počinje tek s dolaskom mraka. 
Tada ostale vrste poput brancina ili strijelki dođu u priobalje a za takve situacije potreban vam je i kvalitetan štap brze akcije s kojim se nećete libiti krenuti u lov na takve predatore a Octana je upravo idealan izbor. Okumina serija štapova Octana spada među najbrže spin štapove na tržištu i nosi oznaku XX-fast. Blankovi su izrađeni od 36t IM9 karbona, vodilice su Seaguide zirkonium a držač role je specijalno dizajniran Fuji. Takvim perfomansama omogućuju ljubiteljima varaličarenja da s istim štapom mogu obavljati sve vidove i tehnike koje se primjenjuju u kontinentu kao i na moru- od lakšeg shore jigginga, ribolova površincima s dalekim zabačajima, jiganja gumenim varalicama uz dno kao i klasično varaličarenje na rijekama i jezerima. 
Ovi univerzalci dolaze u 5 modela- 210 cm akcije 5-20 g, 240 cm akcije 5-20 i 10-36 g, 255 cm akcije 10-40g i 270 cm akcije 5-20 i 10-35 grama.

Nema komentara:

Objavi komentar