srijeda, 28. svibnja 2014.

MANIC PREY NA OTVORENOM MORU


Ribolov površinskim varalicama na Jadranu sve više uzima maha. Fantastične priče potkrijepljene odličnim ulovima i slikama s kapitalnim brancinima, lampugama, licama, strijelkama I drugim morskim grabežljivcima primorali su I naše morske ribiče na korištenje istih. U priobalnom su se varaličarenju tijekom protekle sezone naročito istaknuli modeli firme Savagear kojima je ulovljen popriličan broj kapitalnih grabežljivica krenuvši od Istre pa sve do Dubrovnika. 

Ova dalekometna površinska varalica dizajnirana je kao univerzalni vobler shad- olikog oblika namijenjenog za daleke izbačaje i lov krupnih morskih grabežljivica vrlo brzim povlačenjem. Ovisno o umijeću ribolovca, s ovom savršenom imitacijom uspaničenog prirodnog plijena se po želji može glasno pljuskati po površini, brzo iskakati iz vode uz mnoštvo mjehurića koji slijede varalicu ili brzo povlačiti povremeno radeći pauze u kojima obično slijedi udarac…mogućnosti su onoliko ograničene koliko ribolovac ima mašte. Za razliku od uobičajenih modela površinskih voblera, Manic Prey se nakon glave širi prema sredini te opet sužuje prema kraju tijela dobijajući na svojstvu izuzetno dalekih zabačaja a ne gubeći na svojoj jedinstvenoj akciji zbog ravnog donjeg dijela cijele varalice. Opremljen je sa dvije Saltwater Tournament Series trokuke, debele žice I širokog luka koje odlično kače ribu I drže ju bez padanja tijekom cijele borbe.

Kao što možete primijetiti na slikama, odlično su se pokazali i za troling najvećih morskih grabežljivaca poput tuna, luceva ili lampuga a u panuli postojano drže brzine do 8 mph (8 milja što je idealna brzina za troling na otvorenom moru). Manic Prey serija sastoji se od voblera dostupnih u tri veličine i pet odličnih boja. Dolazi u  veličinama od: 9cm/17g, 11,5cm/22g i 14,5cm/33g.




Nema komentara:

Objavi komentar