utorak, 5. veljače 2019.


Okuma LS 6K Baitfeeder


Okuma LS 6K dizajnirana je prvenstveno za ribolov šarana u situacijama kada su potrebni daleki izbačaji do mjesta hranjenja i lova, čemu najviše pridonosi pravilno slaganje strune na visoku i široku špulu, a njeno podizanje i spuštanje odvija se veoma polako (slow oscilation). Špula role je strojno obrađena iz jednog komada aluminija, a  na boku se nalazi dvostruka okrugla metalna zakvačka za najlon. Kapaciteta je 370 m strune promjera 0,30 mm

Na rolu je ugrađen 
Cyclonic Flow rotor koji s unutrašnje ima četkice koje sprječavaju ulazak strune ispod špule, a RESII sistem doprinosi mirnijem radu. Kočnica se sastoji od više slojeva kočionih podloški, brza je i progresivna, a maksimalna snaga joj iznosi 12 kg. Tijelo LS-ice je suvremenog tankog profila, a poluga baitfeedera lijepo se uklopila i ne narušava opći skladan izgled role. 


Na samom dnu kućišta nalazi se regulator slobodnog hoda koji se da fino podesiti, pa kad je potpuno otpušten špula se vrti gotovo bez ikakvog otpora (što je osobito važno kod ribolova orada i brancina na postavu), a može se namjestiti dovoljno jako da se izbjegne nepotrebno aktiviranje indikatora na jačem vjetru. Ispod crnih grafitnih poklopaca krije se pužni sistem (worm shaft) od strojno izrezanih brončanih zupčanika, a cijeli sistem se oslanja na dva kuglična ležaja. 

Prijenosni odnos je 5,3:1, pa jednim okretajem ručice rola namata 104 cm strune. U rolu je ugrađeno ukupno 6 ležajeva, a Infiniti anti reverse system trenutno zaustavlja ručicu role s rukohvatom od vodootpornog drva. Težina role je 530 g.


Nema komentara:

Objavi komentar