utorak, 25. listopada 2016.

Palamide na spinning i jigging

Dinamična i brza, panula za palamide koju vučemo u pola mora s malim ili bez ikakvog otežanja nudi poprilično velik izbor lovine. 

S takvom panulom možemo loviti bilo kojeg raspoloženog grabežljivca koji se vrti oko plivarica koje plove prema obali na istovar ulova, a to su u zadnje vrijeme najčešće strijelke. Da me ne bi krivo shvatili- panulanje oko plivarica ne znači da se lovi samo na otvorenome moru. Plivarice možete presresti i neposredno prije ulaza u luku ili se vrtiti oko njih sve dok ne pristanu a onda se možete prebaciti na ribolov u driftu i zabacivanje varalica poput jigova ( ili, što je puno manja zabava- bacajući srdelu bez otežanja- ribolov u propadanju…).

 Najčešći ulov u jesensko zimskome periodu jesu strijelke ili palamide ali sad su možda i najzanimljiviji brancini jer se u jesenskome periodu skupljaju u jata kako bi se pripremili za nadolazeći mrijest i naći ćemo ih u svim većim lukama i lučicama koje im nude zaklon i hranu u obliku plivarica koje na obalu istovaruju svoj ulov.


Nema komentara:

Objavi komentar