petak, 22. siječnja 2016.

Spoj upredenice i fluorocarbona
U ribolovu većih morskih riba na živi mamac povlačenjem iza brodice nikad ne znate kakva vam beštija može svaki čas probati oteti lignju ili iglicu sa vaših udica. Kada se dese takvi udarci i siloviti bjegovi velikih riba, najčešće popuštaju loše udice ili loše zavezani čvorovi. Ako niste dobro pospajali i provjerili sve vezove koje imate na panuli, džaba vam i brod i najskuplji pribor i najbolji mamac i... Znate na što mislimo. U direktnome spoju upredenice i najlona smo isprobali klasični shock leader čvor.
Kao i većina upredenica  i R.T. Hyperstrong upredenica je napravljena od 100% Dyneema vlakana koje krasi gusto pletenje i specijalan termo-fixing proces izrade zbog kojeg slovi kao jedna od najjačih na tržištu. Gotovo okrugli profil povečava njenu otpornost na abraziju i smanjuje trošenje i trenje kod prolaska kroz vodilice. Hyperstrong Upredenica je dostupna u sivoj boji na špulama od 110 m u dimenzijama od 0,13 mm pa do 0,38 mm.
Okuma Seamax florocarbonska struna izrađena je od 100%-tnog PVD fluorocarbon materijala. Osim što je u vodi gotovo nevidljiv ovaj florocarbon četiri puta brže tone od klasičnih struna. Seamax je pakiran na špulama od 50 m koje se nalaze u plastičnoj zaštitnoj kutijici.
X Power je 100% fluorokarbonska struna, brzotonuča i male istezljivosti, otporna na abraziju i visokom nosivosti na čvoru. Uz sve te perfomanse, X Power je još uvijek dovoljno mekan da se može koristiti i kao osnova na rolama s čime se ne može baš svatko pohvaliti.


1-S najlonom napravite omčicu i kroz nju provucite 30-ak cm upredenice

2- Dva puta provucite kraj najlona kroz nastalu omču

3- Lagano zategnite krajeve najlona kako bi formirali osnovni čvor

4- Upredenicu omotajte desetak puta oko najlona i njen kraj provucite kroz omčicu kod čvora s najlonom

5- Čvrsto zategnite krajeve najlona i upredenice te odrežite ostatak


Nema komentara:

Objavi komentar