utorak, 17. veljače 2015.

Savage Gearovi univerzalci za duge zimske dane
Gumene i silikonske varalice najlakše možemo podijeliti na one koje se montiraju i vuku s otežanom ili neotežanom udicom. Postoje modeli koji se mogu montirati i uspješno koristiti u ribolovu i na jedan i na drugi način a zajedničko im je da imaju izduženi i riboliki oblik tijela većeg ili manjeg repa. 

Varalice s većim i širim repom šire jaču vibraciju i obično ih vučemo na olovom otežanim jig glavama. Varalice manjeg profila i izduženijeg tijela s manjim repićem vuku se puno sporije i s manjim amplitudama štapa prilikom povlačenja. Takve „no action“ varke posebno su ubojite kada je riba sumnjičava i oprezna a Savage Gearovi Sandeelovi i Sandeel Slugovi su idealni za takvu vrst prezentacije. Ove silikonske varalice dostupne su u dvije varijante. U prvoj varijanti jeguljica na kraju ima „lopaticu“ kao klasični silikonci i rad idealan za klasično varaličatrenje i trolling a dolaze i u montiranoj i nemontiranoj verziji što ribolovcu omogućava čitav niz opcija za montažu iprezentaciju opreznim predatorima poput smuđa. 

Montirana varalica duga je 12cm i teška 23g a u drugoj varijanti u pakiranju se nalaze samo tijela i dostupna su u dužinama 10cm i 14cm koja se mogu montirati na više načina; klasična jig glava, weedles montaža sa raznim worm udicama. Sandeel slug dolazi u tri veličine-10, 14 i 16,5 cm.

Nema komentara:

Objavi komentar