petak, 31. ožujka 2017.

Okuma Metaloid Popping štapovi za Little Big Game na Jadranu. 

Toliko iščekivana sezona tunolova se napokon otvorila. Ispred Žirja i Blitvenice more kipi od jata tuna koje lupaju po površini u divljim napadima na kugle inćuna i srdela. Kao novitet za ovu godinu, Okuma je na tržište izbacila novi model Metaloid Popping big game štapova za ribolov tune površinskim varalicama. 

Konstruirani su uz korištenje nove karbon OC-9 carbon outer wrap tehnologije koja daje još jači blank te lakše rukovanje sa štapom zbog njegove male težine i poboljšanih perfomansi.  Ovaj štap je opremljen i najkvalitetnijim Fuji anti tangle K-Wag Alconite vodilicama a držač role je original ALPS-ov Double lock Saltwater Reel seat koji je predviđen za najjače stacionarne role i velika opterećenja u borbi s ribom. Štap je dvodijelne konstrukcije i dug 7,9 stopa te gramaže od 100-325 g prilagođen ribolovu sa upredenicama od 60-150 lbs jačine. Respektabilan alat za ozbiljan Big game ribolov po puno manjoj cijeni od štapova ostalih proizvođača koji se trenutno nalaze na tržištu!



četvrtak, 30. ožujka 2017.

Chub RS Plus Bedchair šaranska ležaljka
Dizajnirana za maksimalnu udobnost na ribolovu, Chub RS Plus Bedchair šaranska ležaljka  ima duge podesive noge, standardno podesiv naslon i vrlo praktična i udobna zadebljanja koja prelaze metalni okvir i služi kao naslon za ruke – sve zajedno smješteno na jaku čeličnu konstrukciju s black finish završetkom. Ima šest podesivih nogu te zglobno podešavanje tzv, Mud feeta tj, širokih „stopala“ kako ležaljka ne bi utonula u blato. Robusne konstrukcije sa podebljanjem tj- dodanim jastukom na gornjem dijelu, ova ležaljka zadovoljit će i najprobirljivije šaranaše.  Dimenzije; težina 9,5 kg, visina 30-40 cm (podesivo), dužina 210 cm i širina (samo okvira) 82 cm.
Gosen termo sajle i Arammix kevlar za otvorenje štuko-sezone!

Mnogi od nas jedva su dočekali početak sezone ribolova na, mnogima omiljene, ralje slatkovodnog ribolova. Pošto mnogi dobro znaju o koliko močnim i opasnim zubima se radi, i pošto znamo da nakon zimskog "posta" i mrijesta štuka nerjetko srkne mamac vrlo duboko, savjetovali bi vam da obratite dobro pažnje prilikom odabira predveza koji bi trebao spriječiti da štuka ode sa vašim mamcem i udicama, na obostranu korist / štetu. 


Gosenove, mekane termo sajle vrhunski su proizvod koji možete termički obraditi, a dovoljno su mekane da ih možete vezati. Upravo zbog svoje mekoće i izdržljivosti idealne su za varaličarenje ali i za lov na postavu živim ili mrtvim mamcem. Sajle dolaze u pakiranju od 10m i u debljinama 0,40mm i 0,50mm.
Osim sajli možete probati i Gosenov Arammix kevlar, a pogotovo ako ćete se okušati u sve popularnijem fly fishingu štuke. Kevlar također dolazi na špulama od 10m i u debljinama od 30 pa sve do 220lb. Uz štukolov kevlar se pokazao odlićnim za izradu svih vrsta predveza za soma, smuđa ili pak na moru za izradu assist udica kod vertical jigginga, kabure ili inchiku ribolova.