petak, 26. kolovoza 2016.

Ron Thompson Hardcore serija štapova

Napravljen od kompozitnih materijala sa velikim udjelom grafita visokog modula te Fiberglass vlakana koji se prepliću oko baze blanka, ovo crno- plavi ljepotani opremljeni su visoko kvalitetnim dvostopnim „S“ sic vodilicama na svim modelima. Ono što treba posebno istaknuti je dodatno ojačanje  štapa prešanom trakom od specijalnih kompozit i grafitnih materijala omotanom oko cijelog blanka što garantira još veću izdržljivost i žilavost tijekom zamaranja velike ribe. 

To ove štapove čini praktički neuništivima i otpornima na udarce po bandi broda, lov na kamenitim obalama sa improviziranim držačima za štapove ili teški jigging velikih morskih riba. Cijela Hardcore II serija je prepoznatljiva i po nevjerojatno fleksibilnim punim vrhovima izrađenima os pune stakloplastike koja daje čvrstinu štapu ali i dovoljnu osjetljivost u indikaciji griza.
Hardcore II Boat i Sea Boat serija štapova

Boat serija štapova dolazi u varijanti sa grafitnim držačem role i namijenjena je prije svega za srednju postavu ali i za panulu sa većim varalicama te ribolov s klasičnim bulentinom. Za to su idealni zbog osjetljivih punih vrhova koji će detektirati i najmanji dodir po varalici ili udici sa prirodnom ješkom čak i na većim dubinama a jači modeli dolaze i sa križem na kraju. Sea Boat je serija koja je namijenjena teškom morskome ribolovu( jača panula i teški dubinski bulentin) i dolazi sa aluminijskim držačem te pojačanim vodilicama
Dostupni modeli:
-Hardcore II Boat 5,5 ft 1 pc 20-30 lbs
- Hardcore II Boat 5,5 ft 1 pc 30-50 lbs
- Hardcore II Boat 6 ft 2 pc 20-30 lbs
- Hardcore II Boat 7 ft 2 pc 20-30 lbs

- Hardcore II Boat 8 ft 2 pc 20-30 lbs


- Hardcore II Sea Boat 210 cm Heavy  80-150 g 2 pc
- Hardcore II Sea Boat 240 cm Heavy 80-150 g 2 pc




utorak, 23. kolovoza 2016.

SEZONA LIGANJA JE PRED VRATIMA...

Stoga ne zaboravite:

Kompletan izbor Kanji skosavica koje su uvijek lovne, a moramo priznati da su sezonu otvorile savršeno. Sve modele, boje i opise potražite u našim prijašnjim objavama: http://ribolovnipriborolivari.blogspot.hr/search?q=kanji









Okuma je pak predstavila Egi Pro štap posebno dizajniran za lov skosavicama i upredenicama. Štap je dug 245cm i bacačke akcije za skosavice veličine od 2.0. do 3.5., odnosno za korištenje upredenica od #0.8. do 1.5., a opremljen je i Fuji Sic vodilicama koje garantiraju kvalitetu i dugovječnost. Osim za "skosanje" ovaj štap će poslužiti i za sve vrste lakšeg i srednjeg varaličarenja.

Gosen upredenice su se postale jedne od naj popularnijih varaličarskih upredenica na našem tržištu. To zahvaljuju vrhunskoj, japanskoj kvaliteti. a za lov liganja toplo preporučamo Gosen Egi Damashii upredenicu, Gosen Casting 8 nitne upredenice u tanjim dimenzijama i Gosenov Bass FC Fluorocarbon.
 
Tu je još i Okumin Squid hacker, također štap prilagođen Egi ribolovu i srednjem varaličarenju. Informacije o njemu možete pronaći na linku: http://ribolovnipriborolivari.blogspot.hr/search?q=squid+hacker 


Uza sve navedeno nadamo se uistinu dobroj sezoni kada su lignje u pitanju, a prvi lovci javili su se sa vrlo dobrim rezultatima.