utorak, 24. svibnja 2016.

SAVAGE GEAR SANDEEL SLUGOVI

Puno se već pisalo i govorilo o lovnosti 10cm Savage Gear-ovih Sandeel slugova:
A u zadnje vrijeme smo se i po stoti put uvjerili u to.
Sandeelovi su dostupni u bojama: Dirty Silver, Sandeel, Lemon Back i White Silver

Radi se o "no action" silikoncima koji imaju zadnje tri četvrtine tijela ispunjenih zrakom.To posebno dolazi do izražaja  kod lova pri dnu. Kada Sandeel potone na dno repić mu leluja i treperi i na taj način je neodoljiv predatorima.
 Ovčica je na dnu u pijesku pokupila Sandeel.
Sandeel se pokazao pogodan za sve moguće montaže. Od klasičnih "ball" i "darther" jig glava, preko "weedless" montaža sa "wormicama" ili weedless glavama, pa do "wacky" montaža za ostriže ili baseve koji ih obožavaju.
Velik bas ulovljen na "wacky" montažu.

 

 

četvrtak, 19. svibnja 2016.

Savage Gear TPE Soft Vibes silikonska glavinjara
Oblik tijela ovog SG noviteta za 2016. Izrađenog od super čvrstog mekanog TPE materijala ( Temperature elastomer) ima dvojaku zadaću- privlačenje pažnje predatora svojim profilom i akcijom te brzo pretraživanje svih slojeva vode, neovisno radilo se o rijeci ili velikim jezerima. 

Povišeni i široki prednji dio prilikom povlačenja u kratkim ili dužim pokretima štapa pomiče puno vode stvarajući jaku vibraciju  na taj način daje jasan signal bočnoj liniji predatora da se nešto zanimljivo(i jestivo) nalazi u njegovoj blizini. Tanji stražnji dio prilikom kontinuiranog povlačenja omogućuje uži rad nego što bi se na prvi pogled očekivalo od takve varalice. To je idealna akcija za pretraživanje većih površina vode i zbog takvih radnih perfomansi, TPE Soft Vibes-i postaju sve popularnije varalice u cijeloj Europi. Dolaze u dvije veličine-5,1cm i 6,6cm te u 5 atraktivnih boja-Fire Perch, Rudd, Perch, Green Silver Flash i Pearl Ghost.

petak, 13. svibnja 2016.

SAVAGE GEAR SEEKER I PSYCHO SPRAT JIGOVI


Serija Psycho Sprat jigova dostupna je u četiri veličine; 28, 35, 45 i 60g i četiri atraktivne boje a namijenjeni su za light vertical jigging ili za sve popularniji shore jigging. Težište ovih jigova je u stražnjem dijelu i zbog toga se mogu jako daleko zabaciti i imaju odličnu akciju u propadanju a opremljeni su vrhunskim japanskim split ringovima i trokukama. Savagear Seeker jigovi su malo drugačijeg oblika, puno tanji u gornjem, a deblji u donjem dijelu, što im daje perfomanse poput većeg profila na manju težinu što je idealno za lov u propadanju. Dolaze u dvije veličine : 16 i 23 g te četiri boje. Uz standardnu trokuku, kod Seekera se u paketu nalazi i jednokuka udica koju možete vezati kao assist hook ili staviti umjesto trokuke.



četvrtak, 5. svibnja 2016.

PROLOGIC FRAME X BIVVY

 

U Prologic Frame X Bivvy 1 Man šatore su integrirane i već provučene jake i brzo sklapajuće alu šipke koje čine vrlo stabilan okvir koji će izdržati i najveće vremenske nepogode a od lošeg terena i vremenalija poput kiše i vlage je zaštićen s 210D Rip-stop nepromočivom tkaninom. U Frame X Bivvyu se prednji panel sa standardnim prozorima može potpuno ukloniti što je idealna opcija za ribolove u toplijem dijelu godine, dok u skroz zatvorenoj opciji pruža sigurno utočište za noćne ribolove u jesen ili zimi. Isporučuje se sa „heavy duty“ podnicom koja se vrlo brzo montira ili skida, metalnim T-klinovima i jakom transportnom torbom. Posebno se može naručiti i Overwrap a ukupna težina šatora je 7,5 + 1,8 kg sa prekrivkom.  Brzo se slaže i sprema, sklopljen ne zauzima puno mjesta i idealan je za brze ribolove u kojima je svaki trenutak dragocjen. 
Dimenzije; 260X210X145 cm