ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Novi Savage Gear Soft 4play shad silikonci
Izuzetan uspjeh Soft 4play shad serije silikonskih varalica ponukao je ekipu iz Savage Geara da za sve ljubitelje ove serije varalica „obnovi“ i ponudu uvrsti novog člana porodice. Sa puno više glittera i užeg profila sa jednako debelim repićem što mu daje i dodatnu vibraciju i rad bokovima.

 Soft 4play shad je dostupan i kao solo silikonac i u „ready to fish“ verziji koja več ima ugrađenu jig glavu sakrivenu u silikonskome tijelu ove realistične varalice. Kao vrhunski silikonci namijenjeni štukama, smuđevima, somovima i bolenima u kontinentu kao i brancinima na moru, novi Soft 4play shad dostupan je u 3 veličine;7,2 cm i 8 grama, 8,5 cm i 12 grama te u 11 cm i 22 grama verziji te u 4 atraktivne  3D holographic boje.

petak, 14. kolovoza 2015.

!!! NOVI MODELI KANJI SKOSAVICA ZA 2015 !!!


Japanski proizvođač skosavica, jiggova i varalica, Kanji Internacional ponovno nas je obradovano novitetima za nadolazeću sezonu lignjolova.
Radi se o ukupno 5 novih atraktivnih dekora od kojega bi istaknuli #SH 04 SUGI ORANGE GOLD-RED GLOW, kod kojega tijelo svijetli crvenim tonom nakon obasjavanja izvorom svjetlosti.
Dekori #SH 05, SH 06 i SH 08 imaju posebnu svjetlucavu tkaninu koja vjerno imitira riblje ljuske čak i pri minimalnom izvoru svjetlosti.
#SH 02 nešto je decentnije reflektirajuće tkanine, sa glow elementima na strateškim mjestima, kao i kod svih Pro Spec modela.
Svi novi modeli dolaze u veličinama 2.5. i 3.0.D

Da se podsjetimo; Kanji Clicks ima odličnu završnu obradu tijela i tkanine, dva reda vrlo oštrih krunica i nešto širu hidro dinamičnu konstrukciju, te šire olovo radi kojega ovaj model nešto sporije tone. Idealan za lov i pretraživanje plićih terena sa slabijim kurentom, a dostupan je u veličinama 2.0., 2.5., 3.0. i 3.5.














Kanj ProSpec model ima nešto uže tijelo nego Clicks serija. Savršeno izbalansirana, svojim „naoštrenim“ olovom vrlo brzo „siječe“ kroz more dopuštajući skosavici da nešto brže tone. Idealna za sve vrste terena sa jačim morskim strujama. Pro Spec se može koristiti i iz čamca gdje će u slobodnom padu brzo pronaći sloj mora gdje se lignje trenutno nalaze. Krunice zaštićene gumom u dvije veličine su vrlo oštre i kače i prilikom najmanjeg dodira krakova. Pro Spec ima vrlo kvalitetnu tkaninu i finu završnu obradu, a dolazi u širokoj paleti lovnih dekora te u dvije veličine - klasičnoj 2.5 i 3.0.D.

Ukupna ponuda dostupnih Kanji skosavica u 2015 godini na našem tržištu je preko 130 različitih dekora, veličina i modela. Sve u svemu, za svakog lignjo i sipo lovca ponešto, bez obzira na kojem djelu naše obale ili otoka lovio.

ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Ljetni sipolov Kanji skosavicama

Ribolov sipa s obale je jako slična tehnika kao i varaličarenje ili jako sporo jiganje sa silikonskim varalicama. Sipa je vrlo proždrljiv predator i tamo gdje ste pronašli veću koncentraciju sitne ribe ćete gotovo sigurno pronaći i sipe.
 Za lov sipe potražite pjeskoviti teren sa poljima trave posidonije i pokojom grotom jer tu se sipe najviše vole zadržavati a iako Iako ih se uspješno može loviti i noću, dnevni ribolov ipak daje najbolje rezultate. Najbolje je biti na poziciji i krenuti s ribolovom u cik zore. Kada odaberete poziciju i Kanji skosavicu iz serije Clicks ili Pro Spec kojom mislite loviti, sipolov počinje. Zabacite skosavicu i pričekajte da potone do dna i tada počnite s laganim okretanjem ručice bez puno cimanja vrha štapa. Kada ste povukli skosavicu kojih pola metra, stanete i pustite je da opet potone. Odličan je trik da skosavicu par puta lagano cimnete i dok tone, jer se sipa često baci na skosavicu čim krenemo s novim povlačenjem. Ovu radnju ponavljamo sve dok skosavicu ne dovučemo skroz do obale, te ponovno zabacimo u lepezi kako bi pretražili što više terena jer sipa je lijeni grabežljivac koji neće ganjati plijen koji joj se učini težak za uloviti ga.


U ljetnom se sipolovu najbolje lovi sa većim modelima skosavica poput Clicksa veličine 3.0 ili 3.5 ili Pro Speca Deep vel. 3.0 u kričavim nijansama bijelih, narančastih ili zelenih boja.

petak, 7. kolovoza 2015.

Tekući i praškasti atraktanti u šaranolovu 

Crafty Catcher Hemp oil 250 ml- konopljino ulje visoke kvalitete koje služi za izradu boila, izradu dipova i refreshanju i natapanju partikla kojega čini atraktivnijim dozivajući šarane i iz većih daljina zbog svojstva da se rasporedi po čitavom vodenom stupcu. 
Crafty Catcher CSL-Corn Steep Liquor 250 ml- kuruzna mlačenica koja je u stvari čisti aminokiselinski produkt intenzivnog “kiselkastog“ mirisa koji služi za dipanje boili, izradu kvalitetnih stick mikseva za pva, miješanje sa rastresitom hranom te korištenjem u svim vidovima „boostanja“ svih vrsta mamaca. 

Crafty Catcher Krill Liquid Concentrate 250 ml- Čisti proteinsko-aminokiselinski pripravak ( Nutramino ili Minamino style) pojačan čistim ekstraktom atlantskog Krilla koji mu daje i dodatnu proteinsku, tj izrazito jaku nutricionističku vrijednost koju šarani prepoznaju i kao solo produkt i kao sastavni dio dipova i tekućina za izradu boila za što je izvorno i namijenjena.



DD Bait DNA Betain Krystals
Glavni koncept DD Bait mamaca i komponenti je korištenje prirodnih sirovina. DNA (Double Natural Atractor) praškaste komponente vrh su ponude komponenti za izradu boila, pasta, prihrana koje se koriste u sportskom ribolovu. Jedan on neizostavnih sastojaka koji se koristi u šaranskom ribolovu je i Betain u kristalu. Glavna mu je odlika velika stabilnost i topivost u vodi. DD Bait Betain u kristalu pakiran je u praktičnoj vrečici od 250g sa zip zatvaračem.



četvrtak, 6. kolovoza 2015.

Savage Gear Sandeel Curltails i Pro Grub silikonci
Dugi lelujavi rep SG Sandeel Curltaila ostavlja „mekanu“ vibraciju i dojam živog mamca kojemu ni morski ni slatkovodni predatori ne mogu odoljeti!
Curltailovo mekano silikonsko tijelo trpi sve načine montaža, bilo da se radi o klasičnoj otežanoj jig glavi s udicom, weedless montaži ili spajanju sajle ili fluorokarbona s trokukama. 
Ove varalice dolaze u veličinama od 7, 10 i 14 cm u 3 odlične boje. SG Pro Grub je u stvari „boostana“ inačica legendarnog LB Gruba koji je bio „smrt“ za štuke, smuđeve i ostriže. Uz par detalja poput ušpricanog glittera u silikonu, sitnih rebara na korijenu repa te još mekšem repiću, Pro Grub je definitivno jedan od najboljih twistera na hrvatskome tržištu. Dolazi u u četiri boje i u veličini od 8,5 cm.

SG Glide Swimmerom na gofove
3D Bleak Glide Swimmer su superrealistične Savagearove varalice koje su vjerna imitacija najomiljenijeg plijena svih grabežljivaca. Dostupne su u dvije veličine; 13,5 i 16.5 cm i u sedam fantastičnih koloracija. To je lagano tonući model bez kljuna i koristi se za ribolov na dubinama od 0,5 do 4 m dubine.

 Popularnost višedijelnih „swimbait“  varalica u svijetu i u nas prije svega dolazi zbog njihove lovnosti i lakoće vođenja na najrazličitije načine. Od konstantnog povlačenja, jerkanja, twitchanja ili glisiranja po površini, 3D Bleakovi se dokazuju kao izrazito učinkoviti za razne predatore na moru a prvenstveno kao vrhunski izbor za velike strijelke i brancine. Osim svoje univerzalnosti u ribolovu casting priborom u klasičnome varaličarenju, Glide Swimmeri su se pokazali kao izuzetno lovne varalice i u panuli. Veliki broj škarama-jadranske barakude, lica i gofova do 15-ak kg težine palo je u zadnje vrijeme na ovu varalicu a posebno su se istaknule boje poput Dirty Silvera ili Roacha.

nedjelja, 2. kolovoza 2015.

GOSEN 8 NITNE UPREDENICE U ŠARANSKOM RIBOLOVU

Od kada su stigle na naše tržište Gosenove 8 nitne upredenice uživaju sve veću popularnost i povjerenje ribolovaca, u sve većem rasponu ribolovnih tehnika.


Gosenova "J300 multicolor" upredenica pokriva sve raspone i dimenzije i našla je svoju primjenu od ultra light spina i srednjeg spina, preko bulentina, do teškog jigginga, panule i poppinga tuna.

Isto tako, "šaranašima" nije puno trebalo da otkriju njene adute i počnu je koristiti za spodiranje, markiranje, pa čak i za ribolov na ekstremnim daljinama.
Boje se na ovoj upredenici izmjenjuju svakih 10 metara i još imaju oznaku na svakom metru tako da omogućuju vrlo precizno mjerenje daljine lova i hranjenja ili dubine terena kod markiranja.

Dimenzije poput #0.8. - 15lb i #1.0. - 19lb doslovno su tanke poput vlasi ali im njihova 8 nitna konstrukcija daje iznimnu čvrstoću u odnosu na promjer, a fini svilenkasti premaz umanjuje trenje do minimuma i omogućava najbolje performanse potrebne za daleke i precizne izbačaje.