srijeda, 24. lipnja 2015.

Pop i Zig revolucija- plutajući mamci


                  

 Ponekad je za mamac dobro staviti krupniji zalogaj poput dvije boile promjera dvadeset mm a ponekad ćemo prije dobiti griz na jedno gumeno zrno kukuruza šećerca.  

Treba probati i sa jednim i sa drugim no čak i na vodama na kojima te stvari ne rade u ljetnoj sezoni definitivno se najviše riba ulovi na razne inačice plutajućih mamaca poput pop up boili ili plutajuće spužvice koju stavljamo kako bi balansirali ili podigli mamac od dna. Vizualno vrlo atraktivne pop upice kričavih boja ulove puno riba a još efikasnije sisteme možemo dobiti raznim kombinacijama plutajuće i tonuće boile- popularnim snjegovićem te primjenom plutajućih mamaca poput umjetne plivajuće kuruze. Ipak, neka mamac i dalje bude što manji npr, nemojte koristiti boile od 20 mm nego one od 14 mm ili nemojte koristiti pet zrna kuruze nego samo dva plus komadić plutajuće spužvice. Današnja pravila koja dopuštaju ribolov sa tri štapa omogućuju vam da u kratkom vremenu isprobate tri mamca te vidite koji riba najbolje prima a u širokoj paleti plutajućih mamaca od Crafty Catchera i Prologica uvijek možete naći svojeg favorita.

Mamci od meke plastike i silikona odavno nisu nepoznanica na našim vodama. Šaranaši su ih brzo prihvatili čim su shvatili kako ih sitna riba ne skida s udice ili sa postavljene dlake, kako ne otpadaju prilikom dalekih zabačaja s teškim olovima, te, najvažnije kako riba vrlo dobro grize na njih. Prologicova serija gumene „kuruze“, crvi, boile, ver de vasa ili tigrovog oraščića izuzetno se dobro pokazala i u ribolovu feederom. Osim svojstva tvrdoće i mirisa poput Natural i Crustacean koji neodoljivo privlači sve vrste ciprinida, ovi umjetni mamci imaju još jedan veliki plus, a to je da plutaju.

 Crafty Catcher Tip-offs su simpatične dvobojne pop-up boilekoje u istoj bočici dolaze i u 8mm i 10 mm pomiješanoj varijanti dok za drugu opciju postoje Multicolor (žuta, bijela, crvena i naranđasta). Tip Offs dolaze u pakiranju od 60 g  kao i Multicolorke uz koje dolazi i vrečica sa Dipom koji je mješavina 6 različitih voćnih mirisa s kojima se mogu „refreshati“ pop upice u istoj ili drugoj bočici.


petak, 19. lipnja 2015.

Okuma CX štapovi za varaličarenje

Okumina serija CX štapova spada među najbrže spin štapove na tržištu. Blankovi su izrađeni od 30t Fast action karbona predviđenog za japansko tržište, vodilice su kvalitetne Long lasting SIC anti tangle Guide dok je držač role izrađen kao nova C40X serija specijalno dizajnirana za osjetljive Japance. 

Takvim perfomansama omogućuju ljubiteljima varaličarenja da s istim štapom mogu obavljati sve vidove i tehnike koje se primjenjuju u kontinentu kao i na moru- od lakšeg shore jigginga, ribolova površincima s dalekim zabačajima, jiganja gumenim varalicama uz dno kao i klasično varaličarenje na rijekama i jezerima. Dolaze u dvije dužine i gramaže: 258 cm od 10-40g i 270 cm od 10-35g težine.

utorak, 16. lipnja 2015.



EFTTEX 2015, VARŠAVA

Sajam Europske Organizacije za Trgovinu Ribolovnim Priborom, popularni EFTTEX održan je u periodu od 11.06. do 13.06.2015. u Poljskoj prijestolnici, Varšavi.
Okupili su se proizvođači, distributeri, trgovci, posjetitelji, mediji iz gotovo cijelog svijeta sa glavnim ciljem da otkriju neke nove i zanimljive proizvode  kojih niti ove godine nije nedostajalo.
Standardno, naj posječeniji bio je štand Svendsen Sporta, na čelu sa Okumom, Savage Gearom i Prologicom koji su oduševili sve nazočne.


Delegacija firme T.P.Olivari d.o.o također je bila sudionikom / posjetiteljem sajma. Posjetili smo gotovo sve naše inozemne dobavljače i proizvođače i kratko rečeno: jedva čekamo sljedeću sezonu da i mi Vama i hrvatskom tržištu predstavimo novitete koji su nas oduševili.

 


  



 




ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

Prologic  Commander VX2 2 man Bivvy


Commander VX2 2 man Bivvy je najveći Prologicov šator koji se može naći na našem tržištu. Snažne, brzo sklapajuće aluminijske šipke čine vrlo stabilan okvir koji će izdržati i najveće vremenske nepogode a od kiše i vlage je zaštićen sa 100% vodonepropusnom tkaninom čiji su spojevi dodatno ojačani dvostrukim šavovima. 

Šator straga i naprijed na vratima, učvrščenima ziperom, ima zaštitnu mrežu protiv insekata dok se prednji panel sa prozirnim prozorima može potpuno ukloniti a tu je i stražnji ventilacijski otvor za bolji protok zraka. Šator se isporučuje sa „heavy duty“ podnicom, metalnim klinovima i transportnom torbom sa zip zatvaračem. Uz šator se, po narudžbi, može nabaviti i vrlo inovativni dvodijelni Owervrap koji se može koristiti tijekom sva četiri godišnja doba i njime dobivate dodatnih 125cm predprostora. Ovaj ogromni šator namijenjen je prije svega za dugotrajne kampanje i nudi vrhunski komfor sa svojih 185 cm visine, 315 cm širine i 285 cm dužine. Bolje od kamp kučice!