utorak, 31. ožujka 2015.

NOVO Gosen Bass Reloaded Type Fluorocarboni



Predstavljamo Vam Gosenov 100% fluorocarbon – Bass Type FC Reloaded.

Kako je u Gosenu i uobičajeno, kontrolirani proizvodni procesi i najkvalitetniji materijali rezultirali su proizvodom iznimne izdržljivosti i snage, otpornim na kemijske (temperatura, UV zrake,...) i fizičke (habanje, rastezanje,…) utjecaje. 
Sa druge strane, 
Gosenov fluorocarbon spada među najmekše i najgipkije na tržištu i zbog toga je vrlo podatan za vezanje i izdržljiv na samom čvoru ili spoju sa drugim monofilom ili upredenicom.  
Uglavnom, ima sve karakteristike koje i treba imati vrhunski fluorocarbon, bilo da ga koristite kao predvez u varaličarenju, Eggingu, lovu na postavu ili pak kao osnovu na bacačkom multiplikatoru.
Sve navedeno potvrđuje certifikat i odobrenje EFTTA-e (europske udruge za trgovinu ribolovnim priborom) čiji je član i Gosen. http://www.efttalinecharter.com/en/members

Gosen Bass Reloaded Type Fluorocarboni dolaze u pakiranju od 80 metara i u dimenzijama:
- #1.25, 5lb, 0.185mm
- #1.5, 6lb, 0.205mm 
- #1.75, 7lb, 0.220mm
- #2.0, 8lb, 0.235mm
- #2.5, 10lb 0,260mm
- #3.0, 12lb, 0,285mm
- #4.0, 16lb 0.330mm


četvrtak, 26. ožujka 2015.

Savage Gear kutije za varalice



Varalice možete podijeliti po vrstama i podijeliti ih u par manjih kutija kako bi ih zaštitili i kako bi uvijek znali gdje su. Na taj način ćete uvijek imati sve složeno i pregledno ali ćete sa sobom vući i znatan teret. Zašto bi nosili dvije varalice kada možemo stotinu ili sve koje posjedujemo. „Nikad se ne zna kad će zatrebati“ je moto koji često mnogi zažale kada se u mrkloj noći na stijenju nađu u situaciji kada im se više ne da vući ruksak pun olova, željeza i plastike. Savjet- u jednu kutiju potrpajte par favorita svih vrsta i bit će vam puno lakše jer takva kutija stane u prosječni džep bilo koje ribičke jakne. 

četvrtak, 19. ožujka 2015.

SAVAGE GEAR 3D BLEAK


 

Savage Gear 3D Bleak varalice napokon su u hrvatskoj kao novitet Savage Gear-a za 2015. godinu. Ove 3D realistične imitacije „kedera“ dostupne su u dvije varijante. U prvoj varijanti 3D Bleak na kraju ima „lopaticu“ kao klasični silikonci i rad idealan za klasično varaličarenje i panulu a dolazi u pakiranju od 4 ili 5 komada-ovisno o veličini. U drugoj varijanti u pakiranju se nalaze „kederi“ sa sve popularnijim lastinim repom koji je idealan za weightless ili drop shot montaže za ribolov štuka, smuđeva ili bassa a na moru brancina, streliki i ostalih predatora. 

3D Bleak dolazi u tri veličine-8, 10,5 i 13,5 cm te u tri boje- realistična imitacija kedera, crvenperka i standardni uvijek lovni Fire tiger.






srijeda, 11. ožujka 2015.

SAVAGE GEAR CRAZY BLADE JIGS




Crazy Blade jigovi su umjetni mamci koje najkraće možemo opisati kao varalicu koja u sebi kombinira bljesak spinnerbaita, akciju i vibraciju voblera te skoro potpunu nezakvačivost poput weedless jigova.Specijalno je konstruiran prvenstveno za ribolov basseva i štuka za koje se tek otvara i predstoji najbolji period u godini. Komponente od kojih je izrađen najviše su moguće kvalitete a kombinacija boja i nevjerojatno „živa“ akcija suknjice jednostavno izluđuje velike grabežljivice. Suknjica montirana na jig je napravljena od kombinacije silikonskih trakica i svjetlucavih lameta i u vodi djeluje nevjerojatno živo. 
Crazy Blade-ovi dolaze u dvije gramaže (14 i 18 g), dvije dužine (12,5 i 16 cm) te u četiri vrlo lovne boje.


ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Prologic Mimicry 3D Camo Line serija šaranskih najlona


Ovi šaranski najloni firme Prologic proizvode se u tri verzije Camo Mimicry boje prilagođene svim uvjetima i vrstama vodenog okoliša u kojemu se šarani kreću. Čineći ga gotovo nevidljivim na svim vrstama dna- Mimicry maskirni premaz dolazi u tri verzije-Mimicry Mirage XP kao univerzalac koji pokriva većinu situacija, Mimicry Visual XP koji se vrlo dobro vidi van vode dok se ispod površine potpuno „stopi“ s okolišem te Mimicry Water Ghost Xp koji je predviđen za super bistre vode.
Sve tri verzije pakirane su u metalnim zaštitnim kutijama, dolaze u špulama od 1000 m te u promjerima od 0,28, 0,30, 0,33 i 0,35. Osim što su 3D i savršeno se stapaju s okolišem, Mimicry serija najlona napravljena je tako da se uz vrlo mali (prije svega realan) promjer dobije velika nosivost na čvoru te otpornost na vremenalije kao i izdržljivost prilikom ribolova na teškim  terenima.