srijeda, 24. rujna 2014.

TOPFISHING MOSELLA TEAM U VODSTVU PRED ZAVRŠNICU LIGE

Ribolovna ekipa Topfishing Mosella Team u II ligi zapad ove godine je nakon odlovljenog 5 i 6 kola na korak do ulaska u prvu natjecateljsku ligu. Peto kolo bilo je održano na šljunčarama u Ozlju gdje su osvojili 2.mjesto (sektorski: 1.mjesto Željko Baltić, 2.mjesto Marko Pavić, 3.mjesto Damir Ruklić, 6.mjesto Elvis Šinko). Šesto kolo održano je na jezeru Banova Jaruga gdje su opet osvojili 2.mjesto (sektorski:1.mjesto Elvis Šinko, 3.mjesto Željko Baltić, 4.mjesto Damir Ruklić, 5.mjesto Marko Pavić). Ribolov je bio izrazito težak i zahtjevan i igrale su neke „cake“ sa mješanjem hrane i kombinacijom mamaca s kojima se dala prevariti pokoja deverika. Dečki posebno napominju da im je u tako uspješnom rezultatu posebno odigrala kombinacija Mosella primame koja je opet pokazala i dokazala svoju kvalitetu i lovnost. Prva trojica su i pojedinačno svi iz Topfishing Mosella tima i smiješi im se ulazak u elitu jer pobjednici II lige ulaze u I hvatsku ligu. Konačni rezultati saznati će se nakon zadnja dva kola koja će se održati na Bedekovčanskim jezerima.   

četvrtak, 18. rujna 2014.

PROLOGIC NEW GREEN CROSS GRIP TREK CIPELE

Prologic New Green Cross Grip Trek cipela je čvrsta, topla i vodonepropusna gojzerica koja če svim ribičima boravak u prirodi učiniti ugodnim, suhim i toplim. S gornje strane su napravljene od vrlo čvrstog 9000 D Polyester vlakana uz Hydroguard vodonepropusnu membranu, a gumirane i 100 % nepromočive s doljnje strane uz Grip Trek dodatak kako bi se manje sklizale na vlažnoj i skliskoj površini. S obzirom na to da su namijenjene da izdrže i utople svojeg vlasnika kao i da posluže kao ugodna obuća i tijekom blage jeseni i na vrlo niskim temperaturama, ove korisne Prologicove cipele grijati će ove sezone mnoge lignjolovce i smuđaroše kao i one najupornije šaranaše koji ih love i po vrlo hladnome vremenu.

petak, 12. rujna 2014.

MUSTAD NAVEZANE UDICE ZA BIJELU RIBU 

Iz ponude navezanih udica poznatog Norveškog proizvođača svakako treba izdvojiti nova pakiranja već legendarnih modela poput Round Bend Matcha, Match Maggota, Feedera, Heavy Feedera i Power Allrounda. Vezane na predvezima dužine 50 cm ove udice se vrlo lako vade jer je svaki predvez spremljen u svoju košuljicu što se pokazalo vrlo praktičnim rješenjem. Modeli ovih Mustadovih udica mogu se koristiti i na moru i na kontinentu a dolaze u veličinama od broja 2 do male 18-tice što pokriva i ribolov bijele ribe na plovak kao i klasični šaranolov na postavu ili feeder ribolov hranilicama.

srijeda, 10. rujna 2014.

Zanimljiv i nesvakidašnji napad i ulov velike štuke sa Orešja pogledajte na ovom video clipu koji nam donosi Dalien:




Ostatak teksta potražite na: http://dalien-fishing.com/spectacular-topwater-pike-catch-on-lake-oresje/


petak, 5. rujna 2014.

PROLOGIC NEW GREEN THERMO SUIT JAKNA I HLAČE




Nova linija Prologicovih dvodijelnih termo odijela pod nazivom New Green Thermo Suit napokon stiže na hrvatsko tržište. 

Ovo odijelo sastoji se od jakne i hlača sa naramenicama, a deklarirano je kao 100% waterproof sa 8000 mm jačine vodootpornosti, 300g/m2 dišuče svojstvo i toplinsku izolaciju hlača te unutarnjeg flisa na jakni koji se može dovojiti i nositi sama za sebe. Osim vrhunskih tehničkih karakteristika, Prologicovo novo odijelo odlikuje se i izuzetno modernim dizajnom te praktičnim dodatcima poput totalno zaštićenih nutarnjih i vanjskih džepova, vrlo jakim zip i velcro zatvaračima te podesivim samozatežućim pojasom na jakni koji korisniku olakšava duži boravak u prirodi i zaštitu od vremenalija.



Informacije T. P. OLIVARI d.o.o., 10430 Samobor, Gajeva 49, tel.
 01/3366-042

ponedjeljak, 1. rujna 2014.

KANJI PRO SPEC SKOSAVICE U NOVIM ROYAL REFLEKTIRAJUĆIM KOLORACIJAMA

Osim kvalitetne tkanine i gumene zaštite za iglice, kod Kanji Clicks Pro Spec skosavica noviteti su i tri nove boje iz Royal serije: Royal Red Sardine, Royal Marble Orange i Royal Marble Green koje se odlikuju reflektirajućim tijelom ali, kao novitet, oko njih je omotana i reflektirajuća tkanina koja izuzetno vjerno oponaša riblje ljuske što posebno dolazi do izražaja u lošim svjetlosnim uvjetima na većim dubinama ili tijekom noćnog ribolova. Krunice u dvije veličine su i dalje vrlo oštre i kače i prilikom najmanjeg dodira krakova čak i kada lignje vrlo oprezno „pipkaju“ skosavice.
 Novi Kanjijevi favoriti dolaze u veličinama 2,5 i 3,0 Deep i predstavljaju idealan izbor za pretraživanje svih slojeva mora. Ove skose u obliku kozice- škampa  imaju vrlo izražene oči koje dodatno privlače sve vrste glavonožaca a otežane su pločicom olova na mjestu ispod očiju na kojemu se mogu naći oznake veličine i lovne su u gotovo svim uvjetima na svim terenima i dubinama sa klasičnim "egi" načinom lignjolova. Postoji niz varijacija kako povlačiti skosavice, od puzanja po dnu bez rada sa vrhom štapa, nervoznog jiganja sa velikim pomacima vrha, "sitnog veza" sa dugim pauzama pa sve do ravnomjernog namatanja kao da špinate brancine- mogućnosti su nebrojene a sa Pro Spec modelima su sve lako izvedive. Osim sipa, i velike lignje Kanjijeve skosavice najčešće napadaju dok polako tone ali vole je pokupiti i u aktivnom “skosanju” ili ravnomjernom povlačenju sa obale kao i iz plovila. Tu znatno pomaže korištenje tankih upredenica preko kojih možemo osjetiti i najmanji dodir po skosi, a samim time i bolje kontrolirati što radimo.