ponedjeljak, 21. srpnja 2014.

PROLOGIC NEW GREEN I COMMANDER HAMMOCK KADICE-PROSTIRKE ZA ŠARANE
               
Prologic Hammock unhooking mat hrvatski šaranaši su već prihvatili kao izuzetan proizvod namijenjen za spriječavanje bilo kakvih ozljeda kod šarana ili amura koji tijekom slikanja ili procesa otkvačivanja mogu pasti sa manjih prostirki i zadobiti ozbiljne ozlijede na suhom. 
Osim samoga oblika „kadice“ u kojima se i najveći šarani osjećaju sigurno, Hammock sadrži i prekrivku kojom možemo prekriti šarana kako bi bio miran i ne bi slučajno iskočio van prostirke. Također, u njega je moguće naliti i vodu kako bi riba za vrijeme boravka na suhom pretrpjela što manji šok.New Green Hammock je dimenzija 98x62x38 dok je novi Commander Hammock još i veći u dimenzijama 120x62x30. Commander je zamišljen kao prostirka za velike šarane, amure ali i somove koji u njega stanu bez problema te, za razliku od prethodnika, kod njega se posebno može odvojiti nepromočivo platno prostirke koja ujedno može poslužiti i kao vagarica za ribu.


petak, 11. srpnja 2014.

KANJI FREE FLIP JIGOVI ZA VERTICAL JIGGING

Kanjijevi metalni jigovi novitet su ove Japanske firme koja je krenula u proizvodnju metalnih varalica koje svojim balističkim osobinama odskaču od svih drugih varalica na tržištu. Serija Free Flip dostupna je u tri veličine; 130, 160, i 200g te pet atraktivnih boja. 
Ovi jigovi su namijenjeni za klasični vertical jigging na zubace ili gofove na dubljim brakovima a njihovoj lovnosti najviše pridonosi blago elipsasti presjeg sa reflektirajuće strane gdje se nalazi i vidljivo „Evil eye“ oko, dok se sa druge strane nalazi „spojler“ koji prati cijelu dužinu varalice. Zbog toga Free Flip jigovi odlično rade i u propadanju kao i prilikom „long“ ili „short“ tehnika jiganja na velike predatore. Dolaze u pet vrlo lovnih boja od kojih su dvije u Glow varijanti: Silver, Pink Silver, Blue Silver, Silver Zebra(Green Glow) i Trick Pink(Green Glow).



četvrtak, 3. srpnja 2014.

OKUMA CRUZ POPPING ŠTAPOVI

Iz široke ponude Okuma štapova za ribolov na moru ovoga puta možemo izdvojiti novi model Cruz Popping koji je namijenjen popularnoj popping tehnici i borbi s najvećim morskim predatorima poput tuna. Napravljen je od karbona i glass blank miksa te opremljen vrhunskim ALPS 316-grade stainless steel vodilicama.

 Štap je dvodijelne konstrukcije i dug 7,6 stopa gramaže 30-160 grama i namijenjen ribolovu teškim površinskim varalicama i modernim upredenicama. Držač role je original ALPS-ov aluminijski predviđen za najjače stacionarne role i velika opterećenja u borbi s ribom. Višestruko isproban, ovaj štap je već postao favorit mnogih ljubitelja poppinga na Jadranu koji su s njim ulovili svoje najveće trofeje.