srijeda, 18. lipnja 2014.

NEZAPAMĆEN USPJEH SVENDSEN SPORTA NA OVOGODIŠNJEM EFTTEXU



Danski Svendsen Sport je na ovogodišnjem sajmu Efttex 2014. koji se održao u Brussels-u postigao dosad nezapamćen uspjeh osvojivši ukupno 6 nagrada što je trećina od ukupno 18 kategorija što je presedan u dosadašnjoj povijesti održavanja ovog najvećeg europskog ribolovnog sajma gdje se pojavljuju svi koji nešto znače u ribolovnom svijetu. 

Savage Gear na čelu sa legendarnim Madsom Grosselom je postigao do sada nezabilježen uspjeh pobijedivši čak u pet kategorija sa novitetima koji su predstavljeni kao favoriti za iduću godinu: Nova podvodna Water Wolf UW 1.0 camera specijalno balansirana i dizajnirana za ribolov je osvojila tri nagrade. Prva je nagrada bila dodijeljena od strane svih posjetitelja sajma, druga je bila u kategoriji najbolje dodatne opreme za ribolov (best accesory) dok je treća, ujedno i najprestižnija bila u kategoriji Inovacije godine. Nova 3D Hard Eel je pobijedila u kategoriji Tvrdi mamac (Best hard lure) dok je 3D Line Through Trout pobijedila u kategoriji silikonskih- mekanih mamaca (Best Soft Lure). 

 Dojmljiva je i nagrada za najbolji novi najlon koju je osvojio Prologic za 3D Camou line koji je predstavljen kao novitet za iduću godinu. U svakom slučaju, ovo je najbolji dokaz i potvrda da Svendsen Sport velikim koracima korača prema vrhu svjetskoga tržišta gdje se do sada i više od nekoliko puta pokazao a sada, s ovim nagradama i opet dokazao kao jedan od vodećih i najboljih svjetskih ribolovnih brandova.


utorak, 17. lipnja 2014.

SAVAGE GEAR 3D CRAYFISH NA MORU




Rak je životinja koja živi u velikoj većini voda na kopnu, kao i u cijelom Jadranu i, kao takav, prirodna je hrana za sve vrste grabežljivaca. Štuke, bassevi, smuđevi i somovi ga obožavaju a čak se i šaranima nalazi na listi omiljenog plijena. Kao realna imitacija gambora i ostalih sličnih rakova Jadrana, Savagear 3D Crayfish 
se kao vrhunski mamac za brancine i za sve vrste većih sparida koje će reagirati na izazovno lelujanje njegovih zrakom ispunjenih kliješta i ticala. 3D Crayfish dolazi u četiri boje: Magic Brown, Red, Black Brown i Ghost, te u dvije veličine: 8 cm i 12,5cm, a kako bi sama prezentacija i realizacija grizeva bila što bolja, Savagear je napravio i posebne Jig udice za njih.

Rakovima se može loviti i u propadanju kao neotežanom varijantom ali ipak se najbolje lovi na dnu i to tako da raka spustite do dna i polako ga vučete po pijesku tražeći bilo kakvu prepreku. Ne treba biti previše živčan, dovoljno je svakih par sekundi par puta poskočiti po dnu i napraviti kratku pauzu. Grabežljivci poput brancina ili uvijek raspoloženih škarpoča će najčešće napasti varku dok stoji na dnu ili u kratkom poskakivanju. Ako naletite na težak teren i izgubite nekoliko varalica (što je neminovno na takvim terenima punim razno- raznih vrsta zadjeva), onda će najbolji izbor biti Savagearova 3D Weedless Cryfish Wide Gape udica dostupna u dvije veličine – ovisno o veličini raka. A ako želite loviti na čišćim pozicijama, kao s bilo kojim silikoncem te ne strepiti o „kačenju“ ribe, onda postoji 3D Cryfish Jig Head – također u dvije veličine.
    


petak, 13. lipnja 2014.

CRAFTY CATCHER KONCENTRIRANE AROME


Svaka od ovih vrhunskih aroma je posebno složena sa balansiranom i određenom promjenom PH faktora vode kojeg šarani izuzetno brzo lociraju i prepoznaju kao izvor hrane čak i na većim daljinama. Njihov sastav slagali su stručnjaci iz Crafty Catchera koji iza sebe imaju više od 30 godina tradicije na najzahtjevnijem tržištu na svijetu- u Engleskoj. 

Ove arome postojane su i nakon duže termičke obrade (kuhanja), tj, tijekom procesa termičke obrade mamca (boile), aroma se odlično veže i popunjava njegovu kompletnu strukturu. Topive su u vodi, vrlo brzo djeluju a šaranaši na izbor imaju odabrane favorite poput Green Lipped Mussela, Oil Based Tune, Squida, Scopexa i izuzetno vjernih Plum-a, Strawberry arome i Tutti Fruttija. Pakirane su u praktičnim bočicama po 100 ml a preporučena dozaža na 6 jaja je od 2-6 ml.



SAVAGE GEAR 3D RATTLE TROUT SHAD

        Savage Gear 3D rattle trout action by Dalien


Mega popularna Savage Gear pastrva napokon se može nabaviti i u Hrvatskoj. Savage Gear 3D Rattle Trout Shad dostupan je u tri veličine: 12,5 cm i 35 g, 17cm i 80 g te 20,5 cm u gramaži od 120 g. U ovoj varalici koja je realistična verzija pastrve se već nalazi integrirano otežanje i velika jednokuka udica sa gornje strane te trokuka na trbuhu što garantira odličnu realizaciju griza.

 Koliko god se teške činile, ove varalice tonu vrlo polako zbog širokog repa koji radi izuzetnu vibraciju privlačeći pažnju svakog grabežljivca koji se nađe u blizini. Osim izazovnog lelujanja repa, dodatnu atraktivnost 3D Trouta se nalazi i u glasnoj zvečki koja se nalazi u repu. Ove varke se jednako uspješno mogu koristiti i kao swimbait varijanta mamca koji se može brzo voditi iznad pojaseva trave, polako jigati pri dnu ili panulati na većim dubinama u potrazi za velikim slatkovodnim grabežljivcima poput mladice, štuke, smuđa ili soma.  Dolaze u dvije realistične (Dark Brown Trout, Rainbow Trout) te jednoj „kričavoj“ trigger varijanti (Golden Albino Rainbow). 


3D TROUT RATTLE SHAD BIG SIZE

subota, 7. lipnja 2014.

MUSTAD HANK PARKER POLARIZACIJSKE NAOČALE

Mustad Hank Parker polarizacijske naočale dostupne su u tri modela okvira i tri boje leća; svijetlo smeđoj (amber lens), tamno plavoj (blue revo lens) te tamno sivoj (smoke lens). Radi se o kvalitetnim polarizacijskim naočalama po pristupačnoj cijeni a osim da lakše uočite ribu štititi će vas od i od opasnih UV-A i UV-B zraka. Mustadove višeslojne leće imaju premaz protiv zamagljivanja i zaštitni premaz protiv mehaničkih oštećenja te su zaobljene kako bi se dobilo što šire vidno polje. 
Hank Parker modeli polarizacijskih naočala izrađene su od vrhunskih anti korozivnih materijala što jamči dugotrajnost i pouzdanost ovog proizvoda.