četvrtak, 28. studenoga 2013.

Prologic Max4 neoprenske rukavice i čarape

Osim što su vodonepropusne i štite od hladnoće, Prologicove Max4 neoprenske rukavice i čarape iznimno su spretne i praktične. Rukavice su vrlo su otporne na vodu i čuvaju ruke suhima kod najjače kiše, a gumirani dlanovi, mekoća materijala, te elastični i udobni zglobovi omogućiti će Vam ugodno cjelodnevno baratanje ribolovnim štapom bez sklizanja i umaranja ruku. Prste obje rukavice lako presavite kako bi oslobodili vlastite prste za vezanje, rezanje strune ili neke druge preciznije radnje, a da pritom ne morate skidati cijelu rukavicu.

Prologic Max4 neoprenske čarape pružiti će Vam izvrsnu termo i hidro zaštitu za vrijeme boravka na brodu ili u šaranskom kampu. Možete ih obuti ispod čizama ili jednostavno boraviti samo u njima. Također imaju gumiranu podlogu, ne klize sa noge i iznimno su otporne.
Izvrstan izbor i apsolutni „must-have“ za sve koji provode vrijeme u prirodi u doba hladnog i kišovitog vremena.  

srijeda, 27. studenoga 2013.

OKUMA SALINA II HIGH SPEED 10000S I 16000S



Salina II razvijena je specijalno za azijsko tržište te Novi Zeland i Australiju.
Radi se o roli aluminijske konstrukcije namijenjenoj za teži morski ribolov, prvenstveno vertical jigging i ribolov na dubinskim brakovima. Kao i na ostalim Okuma top modelima i Salina II ima; DFD (dupli kočioni sistem), HDGII (super snažni pogonski zupčanici otporni na koroziju) CRC (antikorozivni premaz na metalnim dijelovima role) i precizni EOS sistem namatanja strune.Tu su još i 8+1 visokokvalitetan lager otporan na koroziju, Hydro Block zaštićena kočnica, RESII računalno balansiran rotor te čvrsti aluminijski anodizirani preklopnik i kovana aluminijska drška.Obje veličine imaju brzi prijenos 5.7:1, a razlika im je u kapacitetu špule koji iznosi 330m/0.45mm kod veće, odnosno 330m/040mm kod manje.




Ovaj iznimno snažan i izdržljiv Okumin stroj neće Vas iznevjeriti niti kod borbe sa naj snažnijim morskim predatorima. 

ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

GOSEN ARAMMIX KEVLAR 10M


Osim upredenica u Gosenovom asortimanu možemo naći još jedan proizvod koji se može koristiti u vertical jiggingu. Mnogi ribiči osim gotovih kupovnih jigova opremljenih assist udicama i sami izrađuju svoje assist udice i sisteme koje montiraju na jigove. Jedan od razloga je što se neke jig-varalice prodaju bez udica a kod nekih su udice slabije kvalitete pa ih ribiči žele zamijeniti. Osim jiga, udice, split-prstenova i termo bužira za tu varijantu potrebna je snažna upredenica obično većeg promjera a tu Gosen nudi svoj Arammix kevlar na špulama od 10m. Kevlerske upredenice znatno su jače od običnih upredenica i u ribolovu se koriste kao zamjena za krute sajle velikih nosivosti. Gosen kevlar izrađen je od ARAMID vlakana ultra velike snage i otpornosti na utjecaj kako oštrih stijena tako i oštrih zuba predatora. Veći brojevi 10 (90lb), 15 (120lb), 20 (170lb) i 25 (220lb) koriste se kod većih i srednjih udica i jigova a mogu poslužiti i kod manjih jigova ili kabura i  inchicku varalica koji se koriste kod srednjih i lakših tehnika jig ribolova. Osim navedenih veličina cjelokupna ponuda Arammix kevlara upotpunjena je i veličinama 3 (30lb), 4,5 (40lb) i 6 (60lb) mogu poslužiti kod drugih tehnika ribolova gdje je potreban podatan a snažan i otporan predvez.




četvrtak, 21. studenoga 2013.

SAVAGE GEAR 3D CRAYFISH





Najiščekivaniji Savage Gear novitet za sezonu 2014. Godinu već sada na našem tržištu je  superrealistična imitacija raka– 3D Crayfish  koji je uvjerljivo odnio pobjedu na najpoznatijem ribolovnom sajmu Eftex 2013. kao najbolji novi silikonski proizvod. Savagear je definitivno jedan od najinovativnijih i najnaprednijih  varaličarskih brendova na tržištu koji svake godine izbaci nešto sasvim novo, neubičajeno i u krajnjoj liniji ono najbitnije – prirodno. Rak je životinja koja živi u velikoj većini voda na kopnu, kao i u cijelom Jadranu i, kao takav, prirodna je hrana za sve vrste grabežljivaca. Štuke, bassevi, smuđevi i somovi ga obožavaju a čak se i šaranima nalazi na listi omiljenog plijena. Kao realna imitacija gambora i ostalih sličnih rakova Jadrana, Savagear 3D Crayfish pokazao se kao vrhunski mamac za brancine i za sve vrste većih sparida koje će reagirati na izazovno lelujanje njegovih zrakom ispunjenih kliješta i ticala. 3D Crayfish dolazi u četiri boje: Magic Brown, Red, Black Brown i Ghost, te u dvije veličine: 8 cm i 12,5cm, a kako bi sama prezentacija i realizacija grizeva bila što bolja, Savagear je napravio i posebne Jig udice za njih. 

Naime, ukoliko ćete bacati na zatravljenim pozicijama, onda će najbolji izbor biti Savagearova 3D Cryfish udica dostupna u dvije veličine – ovisno o veličini raka. A ako želite loviti na čišćim pozicijama, kao s bilo kojim silikoncem te ne strepiti o „kačenju“ ribe, onda postoji 3D Cryfish Jig Head – također u dvije veličine. Lovili na moru ili u kontinentu, ova varalica je „must have“ proizvod koji će se pojaviti u kutijama većine ljubitelja ribolova varalicom u Hrvatskoj, a kada se pročuje koliko je 3D rak lovan, morat će ga nabaviti i svi ostali!




srijeda, 20. studenoga 2013.

OKUMA ECLIPZ LIGHT JIGGING ŠTAPOVI




Štapovi koji se koriste za lakši vertical jigging te kabura i inchiku tehnike moraju ispunjavati nekoliko uvjeta. Prije svega trebaju biti dovoljno lagani kako ne bi umarali ruku tijekom ribolova tom zahtjevnom tehnikom. Njihova mala težina ne smije utjecati na žilavost i jačinu zbog mogućih ulova i borbe sa velikim morskim grabežljivcima te moraju biti napravljeni iz vrhunskih modernih materijala kako bi postigli perfomanse poput mekanog vrha koji neće poremetiti brzu akciju štapa koja je prijeko potrebna u ovom stilu ribolova. Koliko god to zahtjevno zvučalo, moderna tehnologija i vrhunski inženjeri velikih ribolovnih firmi mogu takav štap napraviti u vrlo kratkome periodu. U Okumi su se sve više počeli okretati moru i novim trendovima koji vladaju svjetskim tržištem a jedan od noviteta koji ispunjava sve malo prije navedene uvjete je njihov novi proizvod za light jigging- štap iz serije Eclipz.

 Napravljen od 24T grafita visokog modula, ovaj crni ljepotan dužine 185 cm deklarirane je gramaže od 50-100 grama. Opremljen visoko kvalitetnim dvostopnim „S“ sic vodilicama na gornjem dijelu štapa, Eclipz je dodatno ojačan prešanom grafitnom trakom omotanom oko cijelog blanka što garantira još veću izdržljivost i žilavost tijekom zamaranja velike ribe. Standardni držač role s kvalitetnim navojem namijenjen je za stacionarne role ali se, zbog tako koncipiranih vodilica, na Eclipz može montirati i multiplikator srednje veličine. Stražnji rukovat na donjem dijelu štapa napravljen je od tvrde, ruci ugodne EVA spužve kao dvodijelni, a u prekinuti dio umetnuta je tokarena aluminijska cjevčica. Na dnu štapa nalazi se standardni križ za korištenje s borbenim pojasom koji je prekriven sa kapicom- gljivom- od tvrde EVA spužve. Vrlo dobro posložen, Eclipz je favorit mnogih morskih ribolovaca kao univerzalac koji se podjednako može koristiti za tehnike light jigginga kao i srednjeg dubinskoga bulentina zbog svoje brze akcije. 




utorak, 19. studenoga 2013.

NOVE DIMENZIJE GOSEN MAX BEAT UPREDENICE ZA VARALIČARENJE


Gosen Max Beat je moderna PE japanska upredenica koja je prvenstveno namijenjena varaličarenju, kako na moru tako i na rijekama i jezerima. Fluo zelene je boje što znatno olakšava detekciju griza i vođenje sporo tonućih varalica poput silikonaca što posebno dolazi do izražaja prilikom zimskog ribolova smuđa na rijekama ili štuka na dubljim jezerima. Specijalnim procesom izrade dobijena je specifična napetost strune što uvelike eliminira probleme sa petljanjem prilikom zabacivanja, a zbog istog razloga se i zabačaji produžuju što posebno dolazi do izražaja u priobalnom varaličarenju gdje se Max Beat-om postižu velike daljine bez gubljenja na jačini upredenice na čvoru. Max Beat upredenice pakirane su u špulama od 150 i 200 metara a od sada su dostupne u debljinama 0,6 jačine 9lb, 1 jačine 12 lb, 1,2 jačine 15 lb, 1,5 jačine 19 lb u 150- metarskom pakiranju te debljinama 2 jačine 21 lb i 2,5 jačine 26 lb u pakiranjima od 200 metara.


ponedjeljak, 18. studenoga 2013.

NOVE 8-NITNE GOSEN PE UPREDENICE ZA VERTICAL JIGGING


 Gosen upredenice vrhunski su proizvod izvorne Japanske kvalitete potvrđene standardima ISO-9001 (Međunarodni standard za kontrolu kvalitete) i ISO-14001 (Međunarodni standard za zaštitu okoliša). U Gosenu se kontrola vrši u svakom segmentu proizvodnje i bez kompromisa, na 100%stotnoj količini proizvodnje i na doslovno svakom metru proizvedene strune. Sve sirovine i materijali 24 sata se drže u komorama s idealnim uvjetima za čuvanje najlona i polyesterskih materijala koji podrazumijevaju vlažnost od 65% i temperaturu od 20C.



Nove Gosen 8-nitne upredenice sam su vrh ponude i predstavljaju ultimativnu upredenicu za vertical jigging. Dolaze u uzorku od 5 boja koje se izmjenjuju svakih 10 metara što omogućuje precizno mjerenje daljine ili dubine ribolova. Nova 8-nitna konstrukcija omogućila je 20-30% veću nosivost u odnosu na promjer i iznimnu čvrstoću na čvorovima, a pogotovo na spojevima sa Fluorocarbon najlonima što je kod vertical jigginga iznimno važno. Savršeno se slažu na špulu ribolovne role, iznimno su otporne na habanje i abraziju, te uz najbolju volju vrlo teško ćete ih uspjeti zapetljati.

Nova Gosen 8-nitna upredenica pokazala se kao odličan izbor i za sve vrste varaličarenja. Svilenkasta finoća i premaz omogućuju naj dalje izbačaje bez obzira na vremenske uvjete, a za vodilice se ne petlja čak i kod bacanja najlakših varalica. Naši field testeri oduševili su se ovo novom upredenicom u svim mogućim tehikama ribolova pa s toga vjerujemo da će zadovoljiti i Vas!

Trenutno u ponudi potražite 300 metarska pakiranja u mjerama i dimenzijama;
#2,5 – 35lb (15.87kg),     #3 – 42lb (19.05kg),      #5 – 65lb(29.48kg)
            #6 – 80lb (36.28kg),    #8 – 100lb (45.36kg).
   

petak, 15. studenoga 2013.

NOVE KOLORACIJE KANJI ACCEL JERK VOBLERA




Do sada dostupan u četiri odlične boje ( Hot Blue Tiger, Ayu, Oikawa i Bluegill) Accel Jerk Tour Edition vobleri od sada se mogu nabaviti u još četiri koloracije koje će zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelje ribolova varalicom. Novi favoriti poput boje Dace i Mat Black Fungus, te Crucian Carp i Bitterling se odlično upotpunjuju sa dosadašnjim bojama te su time sada pokriveni svi vidovi slatkovodnog i morskog varaličarenja velikih predatora. Dokazano lovan u našim krajevima, Accel Jerk Tour Edition spada u kategoriju jerk voblera popularnog japanskog dizajna.Tungsten sistem kugli ugrađen u tijelo varalice omogućuje daleko zabacivanje dok je u isto vrijeme vobler izuzetno stabilan i kod najžeščeg „jerkanja“ i „twitching-a“. Maksimalna dubina zaranjanja je do 2 m a prosječna  se kreče od 0.9 do 1.2 metra. Vobler je suspend, dužine 11cm, težine 15.7g i opremljen je super oštrim Cultiva ST -36BC trokukama koje se doslovno "lijepe" za prste.


Nove boje po redu odozgora prema dolje:
Dace
Crucian Carp
Mat Black Fungus
Bitterling
4 ASA I JEDAN JOKER SPASILI RIBOLOV


Planirani produženi vikend tijekom blagdana Svi sveti i ove je godine bio prilika da se skokne do Tisnog i da se na poznatim poštama oko otoka Murtera iz čamca love lignje, jedne od najvećih delicija našeg Jadrana. Nažalost vremenske prilike nisu podržavale taj plan a naša je pasara ostala čvrsto vezana u lučici sigurna od olujnog juga. Naravno nismo se dali pokolebati u našem naumu da nešto ulovimo a 4 asa iz rukava (prtljažnika) i jedan Jocker spasili su naš vikend i omogućili nam super zanimljiv ali i prilično uspješan ribolov.
I dok sam s karakteristikama Savagear MPP Soft Lure štapa akcije 3-16g i dužine 244cm bio već upoznat i izabrao ga kao svoj izbor No.1 za ribolov lignji i sipa s kraja nova me Okumina RTX 30 rola u potpunosti oduševila a poglavito zbog dvije najbitnije karakteristike; izuzetno male težine i savršenog slaganja upredenice. U kombinaciji s laganim Soft Lureom RTXica je bila pravi melem za moju ruku i nakon nekoliko sati ribolova nisam osjećao umor.
Romanov poker aseva razlikovao se samo u odabiru štapa gdje je on prednost dao nešto „moćnijem“ Okuminom Squid Hackeru (255cm za upredenice PE 0.6 -1.5 i skosavice od 2.5 – 4.0) s kojim je mogao postizati veće daljine bacanja i na taj način pokriti veći dio terena.
Treći as u kompletu bila je Gosen Egi Bito multikolor upredenica oznake 1.0 namijenjena upravo Egi tehnici ribolova lignji i sipa s kraja. Savršeno namotana na RTXicu unatoč jakom vjetru ova se upredenica jednostavno nije htjela zamrsiti, zapeti za prvu vodilicu ili na bilo koji drugi način pokvariti ribolov. Multikolor rozo-bijela boja u uvjetima bez svjetla dodatno je olakšavala prezentaciju i vođenje skosavica.
Četvrti as (u adutu) svakako je bila Kanji Pro Spec 2,5 skosavica u boji br.13-Orange Cedar Red koja nam je na pozicijama u uvalama s vanjske strane Murtera (Sv.Nikola i Kosirina) u uvjetima bez mjeseca i uz vrlo malo umjetnog svjetla osigurala više nego dobar ulov.

Kada smo se zaželjeli drugog ribolova (čitaj: kada su lignje prestale primati) s Murtera smo se prebacili na Vodičku odnosno Tribunjsku rivu gdje smo iz prtljažnika izvukli Jockera u vidu 10cmetarskog Savagear Sandeel Sluga montiranog na Male Mustadove Jig glave od 3 i 5 grama koji se u velikim valovima koji su se razbijali o rivu pokazao kao neodoljiva varka za brancine, velike šarune, ušate, škrpune i pauke odnosno za sve što je plivalo u krugu tridesetak metara koliko smo mogli dostići kontra jakog juga. Iako su neki od ulova ostvareni i na druge SVG varalice (Saltwater Prey 80,Top Prey 80, Prey47 i 3D Prey...) ovaj se mali silikonac pokazao kao najbolji izbor jer smo osim ulovljenih riba imali i velik broj grizeva, napada, pračenja ali i otpadanja ulova uslijed velikih valova, veličine ribe….ali i lijenosti kada je u pitanju upotreba podmetača koji je u ovakvom ribolovu definitivno neizostavni dio opreme.
U svakom slučaju kada vas slijedeći puta veliko jugo spriječi da isplovite ne očajavajte nego pravac na rivu s vaša 4 asa i ponekim Jockerom!



četvrtak, 14. studenoga 2013.

POTPUNO NOVE BOJE, VELIČINE I MODELI KANJI CLICKS I CLICKS PRO SPEC SKOSAVICA

Kanji Clicks

Širok izbor prepoznatljivih boja odnosno dekora ističu Kanji skosavice  ispred ostalih na zidovima trgovina i već na prvi pogled daju do znanja da se radi o ozbiljnom proizvodu i  smislenoj paleti dekora namijenjenih svim uvjetima lignjolova. Osluškujući tržište, firma Olivari je odlučila još više proširiti ponudu sa novim različiti dekorima, veličinama i modelima Kanji Clicks skosavica među kojima će mnogi od vas naći nove favorite. Naša je preporuka da razmišljate malo i „van kutije“ i ne libite se pokušati s nekim novi kombinacijama boja koje do sada niste imali priliku iskušati. Mogli bi se ugodno iznenaditi.


                                                                     Kanji Clicks ProSpec 

Osim kvalitetne tkanine i gumene zaštite za iglice, kod Kanji Clicks Pro Spec skosavica tu je i „evil eye“ oko koje pobuđuje agresivnost u lignji i sipa koje će ju bez razmišljanja napasti. Krunice u dvije veličine su vrlo oštre i kače i prilikom najmanjeg dodira krakova. Pro Spec dolazi u širokoj paleti od 19 lovnih boja te u dvije veličine- klasičnoj 2.5 i 3.0 Deep modelu. Kako bi zadovoljili i najizbirljivije, Pro Spec serija je u Olivarijevoj ponudi proširena sa 5 novih boja i baza koje će ovim atraktivnim skosavicama sigurno još više dići popularnost.



utorak, 12. studenoga 2013.

MUSTAD KUTIJE ZA PRIBOR



Kutija za pribor kao i samoga pribora nikad dosta. Varalice, udice, plovci, vrilice i ostali sitni kao i onaj malo krupniji pribor najbolje je uredno spremiti da bi nam bio nadohvat ruke. Mustad nudi 4 modela kutija raznih veličina izrađenih od čvrste plastike (otporne na silikonske varalice) po izuzetno povoljnim cijenama. U ponudi su i male jednostrane kao i veće kutije koje se mogu otvarati i s jedne i s druge strane kako bi se uštedjelo na prostoru a dobila veća zapremina. Ako se bavite varaličarenjem, te dvostrane kutije  i te kako će vam olakšati život, jer u njih možete pospremiti i uz sebe imati sve svoje favorite, odb silikonskih i metalnih varalica i voblera, pa sve do skosavica i peškafonda koje sa sobom nosite na čamac ili obližnju rivu.

ponedjeljak, 11. studenoga 2013.

SAVAGEAR BUSHWACKER XLNT ŠTAPOVI




XLNT štapovi nasljednik su popularne tournament serije Savagear štapova. XLNT serija izrađena je od visoko moduliranih karbonskih vlakana uz prepoznatljiv dizajn sa Savagear logom. Ova serija štapova izašla je kao produkt field testera koji su ga testirali u svim mogućim i nemogućim ribolovnim uvjetima diljem Europe i Amerike. Bushwacker XLNT je zamišljen u par verzija koje će zadovoljiti i najizbirljivije varaličare koji vole imati par različitih štapova koji se mogu prilagoditi različitim vidovima varaličarskih tehnika. Štapovi su ultra brzi i snažni a ipak nevjerojatno lagani. Drška je napravljena od kombinacije kvalitetnog pluta i japanskog EVA materijala u kombinaciji sa Fuji Gold lable držačem role a vodilice su ,naravn,o visokokvalitetne SIC. Za klasičan ribolov svim vrstama umjetnih mamaca, serija Bushwhacker XLNT štapova pokriva skoro sve vrste i vidove modernog varaličarskoga ribolova. Štapovi su dostupni u slijedećim dimenzijama; 7' 10-30 g., 7' 15-42 g., 7'6'' 3-18 g., 8' 10-40 g. , 8' 15-50g., 8'6'' 20-60g.





petak, 8. studenoga 2013.

MOSELLA POP UP I MINI LOVNE BOILE



Mini boile su dokazani mamac za šarane i amure i u zadnje vrijeme su sve popularnije  među šaranašima. Zbog toga je i njemački gigant Mosella na tržište izbacila seriju mamaca koju su nazvali Natural Instinct. Osim klasičnih Neon Pop up boila u četiri jarke boje i dvije veličine-10 i 14 mm-, Mosella je izbacila i seriju lovnih boila promjera 10 mm. Šaranaši mogu birati između „slatkih“ mirisa poput Tutti Fruttija ili Cream jagode pa sve do popularnog Monster Craba ili Fish arome. Osim u klasičnom šaranolovu, mini boile su dokazani mamac u feederaju  mrena i klenova na rijekama dok se s mini pop upicama na jezerima mogu loviti linjaci i deverike. S hranilicama ili bez, sa modernim šaranskim sistemima ili na klasičnu postavu na dno, s ovim mamcima može se uspješno loviti tijekom cijele jeseni.


četvrtak, 7. studenoga 2013.

OKUMA SQUID HACKER ŠTAP




Štap zvučnog imena Squid Hacker namijenjen egingu lignji sa morske obale spada u sam vrh ponude ovog proizvođača, a napravljen je na vrlo laganom i izdržljivom 30 T karbonskom blanku vrlo visokog modula. Kako i dolikuje vrhunskom eging štapu namijenjenom za ribolov s upredenicama, na njega su montirane vrlo kvalitetne Sic vodilice sa okvirima u srebrnoj boji bazirane na Fuji KR- konceptu. Posebno dizajnirane kako bi se smanjilo trenje upredenice prilikom prolaska kroz njih, ne samo da se dobilo na daljini izbačaja nego i na smanjenom petljanju i zapinjanju strune oko vodilica blizu špice štapa što je inače završavalo pucanjem ili špice ili strune. Zbog manjih vodilica koje stoje vrlo blizu blanka, štap je znatno lakši i bolje se ponaša i savija pod većim opterećenjima. Dužine je 2,55 m a namijenjen je za ribolov skosavicama od 2,5 do 4 oznake veličine, dok je preporučljivo koristiti upredenice od 10 do 20 lb jačine.  Donji dio blanka obojan je u tamno plavu boju dok je gornji mat crni što se izvrsno nadopunjava sa srebrnim koncem kojim su motani rubovi vodilica. Klasični nosač role vrlo ugodno leži u ruci i svojim manjim promjerom doprinosi ukupnoj eleganciji štapa. Stražnji rukohvat je napravljen od tvrde EVA spužve iz dva dijela kao i kod većine današnjih modernih štapova. Prednji rukohvat je također napravljen iz spužve i pruža odličan „grip“ osjećaj prilikom ribolova. Iako lagan, Squid Hacker je vrlo žilav štap koji pruža vrlo dobru mogućnost kontrole kako skosavica tako i varalica uz vrlo malo napora. Tome najviše doprinosi brza špica koja na skosavicu ili varalicu prenosi svaki, pa i najmanji vaš trzaj, omogućujući savršenu prezentaciju. Iako prvenstveno namijenjen modernom egingu lignji i sipa s obale, ne morate se ustručavati koristiti ovaj štap niti za lova na morske grabežljivce poput brancina, lica ili strijelki zbog iznimno jakog i izdržljivog donjeg dijela štapa.




srijeda, 6. studenoga 2013.

MUSTAD ULTRA BRAID DYNAMITE UPREDENICA





Ultra Braid Dynamite je super snažna upredenica napravljena od 100% Dyneema vlakana. Zahvaljujući stvarnom okruglom profilu Ultra Braid Dynamite upredenice smanjeno je trošenje vodilica i same upredenice i postignuto bolje «punjenje» role. Mustad je ostvario veliki napredak u čvrstoči upredenice na čvoru koja je poboljšana za 20-30 % u odnosu na ostale upredenice na tržištu. Termo-fixing proces koji se koristi prilikom izrade ove upredenice omogučio je ovom proizvodu vrhunske performanse, pa možemo reči da je Mustad Ultra Braid Dynamite jedna je od najjačih upredenica na tržištu a svoju će svrhu sigurno naći u idućim mjesecima kada je najbolji period u godini za varaličarenje slatkovodnih vrsta poput smuđeva, štuka i somova. 


utorak, 5. studenoga 2013.

MOSELLA PRIMAMA





Mosella proizvodi na Hrvatskom su tržištu prisutni su već više od 10 godina i stekli su mnoge poklonike, a ujedno oduševljavaju i one koji se po prvi puta susretnu sa nekim od artikala iz široke ponude. U Mosellinom asortimanu možete pronaći sve što vam je potrebno za ribolov bijele ribe, bilo da se bavite natjecanjem ili ste pasionorani zaljubljenik u ovu ribolovnu disciplinu. Exploziv, Barbe Spezial, Favourite Brassen i Favourite Gardon ili pak neka od hrana iz Select serije odlično će se uklopiti u vaš zimski ribolov bijele ribe. Osim gotovih prihrana u ponudi se nalaze i tekući i praškasti aditivi kojima možete dodatno „pojačati“ gotove hrane ili sami napraviti svoj mix.
Baza ovih aditiva su prirodni atraktori, aminokiseline na bazi melase i glukoza a tekući aditivi koriste se kod mješanja hrane za primamu, pripremu partikla ili ih jednostavno koristimo kod pripreme kruha i krušnih mrvica za primamu u ribolovu. 



ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

MOSELLA ADITIVI ZA PRIHRANU I BOILE




U klasičnome plovkaroškome ribolovu bijele ribe ili feeder stilu šaranolova s hranilicama se najbolji rezultati postižu s kombinacijama nekoliko vrsta hrana pomiješanih s praškastim aditivima. Aditivi su proizvod koji pruža prednosti i u izradi boila jer se sastoji od vrlo jakih pojačivača okusa te mirisa i komponenti koje će promijeniti PH faktor vode te time ribi dati direktnu poruku da se u blizini nalazi izvor hrane. Mosella u svojoj ponudi nudi 9 vrhunskih aditiva. Od klasične Jagode i Super vanilije za svakodnevni šaranolov, Explosiva, Praxxa i Mistery Magic Mixa za šaranolov sve do aditiva za natjecateljski ribolov bijele ribe poput Mystery Mixa, Mystery Brassena te Rotaugena i Brassen Competitiona koji su vrhunski proizvodi provjereni već mnogo puta.