petak, 16. kolovoza 2013.


SAVAGEAR PSYCHO SPRAT I SEEKER JIGOVI

Savagear metalni jigovi napravljeni su za ribolov na moru kao i na slatkim vodama gdje svojim balističkim osobinama odskaču od svih drugih varalica na tržištu. Serija Psycho Sprat dostupna je u četiri veličine; 28, 35, 45 i 60g i četiri atraktivne boje. Jigovi su namijenjeni za light vertical jigging ili za sve popularniji shore jigging. Težište ovih jigova je u stražnjem dijelu i zbog toga se mogu jako daleko zabaciti i imaju odličnu akciju u propadanju. Korištenjim modernih upredenica tankoga promjera s velikom nosivošću poput japanske firme Gosen, s ovim jigovima se sa obale mogu pretraživati sve vrste terena i pozicija na Jadranu. S većim gramažama Psycho Spratova se na srednjim dubinama može koristiti i klasična vertical jigging tehnika. Isproban na terenima ispred kornatskog akvatorija i vanjske obale Žirja, našim field testerima donio je lijepe ulove zubataca, pagara i ostalih pridnenih vrsta. Psycho Spratovi su opremljeni vrhunskim japanskim split ringovima i trokukama što vam garantira izvlačenje borbenih morskih grabežljivaca.



Savagear Seeker jigovi su malo drugačijeg oblika, puno tanji u gornjem, a deblji u donjem dijelu, što im daje perfomanse poput većeg profila na manju težinu što je idealno za lov u propadanju. S ovim jigovima se zato može loviti i na klasični spinning jer se izuzetno daleko bacaju s obzirom na malu gramažu, a, osim tehnike klasičnoga jiganja, sa Seekerima možete i twitchati ispod same površine što palamide, velike lokarde, lice i strijelke obožavaju. Dalekometno oružje s kojime se mogu pretraživati svi slojevi mora, od lova na površini pa sve do laganog jiganja dugačkim pokretima štapa uz samo dno. Dolaze u dvije veličine : 16 i 23 g te četiri boje. Uz standardnu trokuku, kod Seekera se u paketu nalazi i jednokuka udica koju možete vezati kao assist hook ili staviti umjesto trokuke.









ponedjeljak, 12. kolovoza 2013.


SAVAGEAR PANIC PREY I SIDE DOWN PREY POVRŠINSKE VARALICE ZA MORE

Ribolov površinskim varalicama na Jadranu sve više uzima maha. Fantastične priče potkrijepljene odličnim ulovima i slikama s kapitalnim brancinima, lampugama, licama, strijelkama I drugim morskim grabežljivcima primorali su I naše morske ribiče na korištenje istih. U priobalnom su se varaličarenju tijekom protekle sezone naročito istaknuli modeli firme Savagear kojima je ulovljen popriličan broj kapitalnih grabežljivica krenuvši od Istre pa sve do Dubrovnika. Uz već proslavljenu “zaru” zvučnog imena Top Prey, čudotvorci iz Savageara su nam za 2013. ponudili dva nova modela- Panic Prey I Side Down Prey koje se od nedavno opet mogu naći u svim bojama u ponudi firme T.P. Olivari
 


PANIC PREY

Ova dalekometna površinska varalica dizajnirana je kao svojevrstan “križanac” između zare I klasičnoga popera. Ovisno o umijeću ribolovca, s ovom savršenom imitacijom uspaničenog prirodnog plijena se po želji može glasno pljuskati po površini, jednolično “glajdati” sa strane na stranu, brzo iskakati iz vode uz mnoštvo mjehurića koji slijede varalicu ili brzo povlačiti povremeno radeći pauze u kojima obično slijedi udarac…mogućnosti su onoliko ograničene koliko ribolovac ima mašte. Za razliku od uobičajenih modela površinskih varalica, Panic Prey se nakon glave sužuje te opet proširuje prema kraju tijela dobijajući na svojstvu izuzetno dalekih zabačaja a ne gubeći na svojoj jedinstvenoj akciji zbog ravnog donjeg dijela tijela cijele varalice. Opremljen je sa dvije Saltwater Tournament Series trokuke, debele žice I širokog luka koje odlično kače ribu I drže ju bez padanja tijekom cijele borbe. Panic Prey je odličan univerzalac koji se, barem za sada, proizvodi u samo jednoj veličini od 13,5 cm težine 26 grama te četiri odlične boje koje pokrivaju sve uvjete na Jadranu.



 


SIDE DOWN PREY

Ove Savagear- ove varalice su dizajnirane za površinski ribolov „walk the dog“ tehnikom, a imitiraju ranjenu ribu koja bježi po samoj površini. Vrlo se daleko zabacuju a odlične su za situacije kada je vidljivost slabija ili kada grabežljivice napadaju krupniji plijen. Specijalna metalna komora za zvečku čini ovu varalicu izuzetno glasnom a cijela serija Side Down Preyeva napravljena je od vrhunskih japanskih komponenti uključujući super oštre i jake trokuke udice. Prije svega su se u zadnje vrijeme  pokazale  u ribolovu velikih strijelki i lica kojih iz godine u godinu ima sve više. Ove velike gtrabežljivice ne mogu odolijeti jakoj zvečki i komešanju na površini mora koje proizvodi ova varalica. Side Down Preyevi su dostupni u tri atraktivne boje- Dirty Silver, Psycho Sandeel i Psycho Sardine u veličini od 11 cm i 27 grama težine.